Русија се окреће апаратима-пројектилима који сами експлодирају након поготка у циљ

ИМАЋЕ БОЈЕВУ ГЛАВУ И АПАРАТУРУ ЗА ОСМАТРАЊЕ И НАВОЂЕЊЕ НА ЦИЉ

  • Главни уредник московског журнала „Беспилотна авијација“ - Денис ФЕДУТИНОВ: И у Русији последњих година су популарне летелице-камиказе које у себи спајају бојеву главу са апаратуром за осматрање и навођење. У недавног кратког рата у Карабаху, Азербејџан је употребио израелске апарате Harop који се понашају управо као камиказе. Колико знам, и код нас се ради на производњи таквих летелица-пројектила који сe самоуништавају након погађања у циљ. Такав апарат биће много јефтинији од ударног дрона“

        РУСИЈА је током протекле две године направила корак од седам миља у производњи беспилотних летелица.

        Како је објавила њена државна агенција ТАСС, војни врх земље је одлучио да једну од њих адаптира за коришћење као пројектил.

        Ово значи: да ће добити бојеву главу и да ће ударом у циљ уништавати и циљ и - себе!

        Извор ТАСС у војном врху додатно је прецизирао: „Радимо на беспилотној летелици која ће функционисати као брандер. То јест: приликом погађања циља - и сама ће експлодирати. Немамо намеру да измишљамо бицикл. Зато смо одабрали једну од постојећих летелица и њу прилагођавамо новом задатку. То је и боље и јефтиније него да се све прави од нуле“.

        Више од овога није могла да сазна ни државна агенција ТАСС. Међутим, главни уредник московског журнала „Беспилотна авијација“ - Денис Федутинов - указао је да су и у Русији последњих година популарне летелице-камиказе које у себи спајају бојеву главу са апаратуром за осматрање и навођење.

        Федутинов је притом указао: „У време последњег кратког рата у Карабаху, Азербејџан је употребио израелске апарате Harop који се понашају управо као камиказе. Колико знам, и код нас се ради на производњи таквих летелица-пројектила који са самоуништавају након погађања у циљ. Такав апарат биће много јефтинији од ударног дрона“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари