КОНАШЕНКОВ: Какве нападе луцидности има генерал Бридлав – није ни чудо што га смењују

РУСКИ ВОЈНИ ВРХ ОДБАЦИО ОПТУЖБУ ДА МИГРАНТЕ ПРЕТВАРА У ОРУЖЈЕ ПРОТИВ ЕВРОПЕ

Игор Конашенков

  • „Резултат наше операције у Сирији су вишеструко смањење броја избеглица из те земље и процес помирења који је већ започео, а западна “антиидиловска коалиција” није успела да га покрене током три претходне године док је глумила борбу са тероризмом”
  • Портпарол Министарства одбране РФ искритиковао је и тврдњу првог НАТО-генерала Европе да Русија у Сирији користи пројектиле који нису довољно прецизни: “Ослањање само на “суперпаметне” или “суперпрецизне” пројектиле већ је довело америчке јастребове до трагичних грешака са фаталним последицама. То се већ више пута догодило у Авганистану и Ираку, а однедавно и у Сирији”

         МИНИСТАРСТВО одбране Русије одбацило је најновије изјаве главнокомандујућег оружаних снага НАТО у Европи – америчког генерала Филипа Бридлава – да Русија „мигранте и избеглице претвара у оружје против Европе“ и да руску авијацију, која делује у Сирији, „не одликује велика прецизност“.

         Портпарол војног врха Русије – генерал Игор Конашенков – овоме је додао:

         “Пошто се овај рецидив, овај “напад луцидности” код Бридлава испољио управо уочи нове посете комитету Конгреса САД за питања оружаних снага – уопште се не треба чудити одлуци конгресмена најбрже што је могуће смене команданта снага НАТО у Европи”.

         Конашенков је указао и Бридлаву и званичном Вашингтону да је Русија своју ваздушну операцију у Сирији започела знатно након почетка европске миграционе кризе и да зато руско ваздушни удари у Сирији никакве везе са том кризом не могу имати.

         Овоме је одмах придодао: “Резултат наше операције у Сирији су вишеструко смањење броја избеглица из те земље и процес помирења који је већ започео, а западна “антиидиловска коалиција” није успела да га покрене током три претходне године док је глумила борбу са тероризмом”.

         Конашенков је посебно нагласио да је готово милион миграната са територије Турске одједном запљуснуо земље Централне и Западне Европе “уз прећутну наклоност самог Бридлава”.

         Портпарол Министарства одбране РФ искритиковао је и тврдњу првог НАТО-генерала Европе да Русија у Сирији користи пројектиле који нису довољно прецизни.

         Прво га је подсетио да би – као бивши начелник штаба америчке ратне авијације – морао да зна да прецизност погађања циљева на земљи не зависи само од квалитета самих пројектила, него и од мајсторства пилота и система за нишањање и навођење на циљ.

         “Ослањање само на “суперпаметне” или “суперпрецизне” пројектиле већ је довело америчке јастребове до трагичних грешака са фаталним последицама. То се већ више пута догодило у Авганистану и Ираку, а однедавно и у Сирији”.
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари