Руско-египатски поморски маневри у Медитерану ушли у „активну фазу“

ПОЧЕЛА ПРОВЕРА БОРБЕНЕ ГОТОВОСТИ РУСКЕ МОРНАРИЧКЕ ПЕШАДИЈЕ

НА КАСПИЈСКОМ МОРУ

„Москва“

        ОКО 800 припадника морнаричке пешадије у Дагестану и Астраханској области дигнуто је на узбуну у оквиру провере борбене готовости, саопштила је прес-служба Јужног војног округа Русије.

        „Изненадна провера борбене готовости јединица морнаричке пешадије изведена је у Каспијској флотили.

        Провера је спроведена под руководством команданта Каспијске флотиле контраадмирала Игора Осипова. У оквиру планских провера јединица Каспијске флотиле у летњем периоду обуке“ - наводи се у саопштењу.

        У среду је у Средоземном мору код обала Египта почела активна фаза руско-египатских војних вежби „Мост пријатељства  2015“, саопштио је портпарол црноморске флоте капетан прве класе Вјачеслав Трухачов.

        „Јутрос су бродови ратних морнарица Русије и Египта испловили из луке Александрија и упутили се у рејоне предвиђене за извођење вежби“ - казао је он.

        По официровим речима, бродови две ратне морнарице ће до краја 11. јуна увежбавати организовање противваздушне одбране, трагање и спасавање, шлеповање оштећеног брода, пребацивање терета из хеликоптера током пловидбе и прегледање сумњивог брода.

        Са руске стране у маневрима учествују ракетна крстарица „Москва“, ракетна лебделица „Самум“, као и велики танкер „Иван Бубнов“ и реморкер МБ-31. Одреду ће се прикључити и велики десантни брод руске Балтичке флоте „Александар Шабалин“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари