Авиадартс-2015: Руски бомбардери погодили све мете

У РУСКОМ ДЕЛУ НАДМЕТАЊА УЧЕСТОВАЛИ СТРАТЕШКИ БОМБАРДЕРИ ТУ-22М3

Ту-22М 

  • Гледаоци ће наредних дана моћи да виде летове ловаца пете генерације Т-50, као и могућности најмодернијег мултифункционалног ловца са суперманеварским способностима генерације 4++ - Су-35 

        ПОСАДЕ Стратешке авијације Ратног ваздухопловства Русије, које учествују на међународном такмичењу пилота „Авиадартс 2015“, погодиле су све мете. У такмичењима учествују и стратешки бомбардери Ту-22М3.

        „Посаде су током сложених маневара гађале мете које су имитирале концентрисану камуфлирану војну технику и командне центре противника и друге мете“ - наводи се у саопштењу.

        Ту-22М је стратешки суперсонични носач ракета са променљивом геометријом крила. Министарство одбране РФ је предвидело да се до 2020. године модернизује до 30 таквих авиона.

        Такмичење обухвата и показне летове. Гледаоци ће наредних дана моћи да виде летове ловаца пете генерације Т-50, као и могућности најмодернијег мултифункционалног ловца са суперманеварским способностима генерације 4++ - Су-35 .

        Такође, гости „Авиадартса“ ће видети елементе авио-слалома у изведби јуришних авиона Су-25 и ловаца-бомбардера Су-34.

        Организатори наглашавају да „Авиадартс“ нису вежбе, већ спортска такмичења, бојеву муницију је користило само неколико авиона и хеликоптера у оквиру тактичке епизоде „Авиамикс“. 

        Говорећи пред учесницима такмичења, главнокомандујући Ратног ваздухопловства Русије генерал-пуковник Виктор Бондарев истакао је да су такмичења попут „Авиадартса“ потребна да би се показало да је нова техника коју добија војска у сигурним рукама.

        Међународна етапа „Авиадартса“ биће одржана у Русији почетком августа, у њој ће усчествовати девет земаља. У својству посматрача ће присуствовати Бразил, Индија и Бахреин.

        „Многе земље изражавају жељу да учествују у том такмичењу, стижу пријаве и ми их разматрамо. Неке земље не могу да учествују због великог растојања - далеко је за летење у јуришним или ловачким авионима. Али, мислим да ће у будућности такмичења бити масовнија“ - казао је Бондарев.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари