Руска армија спрема велику вежбу управљања ракетним ударима и артиљеријском ватром

АРТИЉЕРЦИ ВЕЋ У ЧЕТИРИ РЕГИОНА УВЕЖБАВАЈУ ГАЂАЊЕ

ХАУБИЦАМА И РАКЕТНИМ БАЦАЧИМА

Мста-С

        ОКО 4,5 хиљаде артиљераца изводи бојева гађања на полигонима у Кемеровској, Оренбуршкој и Чељабинској области, саопштила је у уторак прес-служба руског Централног војног округа (ЦВО).

        Војници су вежбали гађање из самоходних хаубица „Мста-С“, „Акација“, „Гвоздика“ и вишецевних ракетних бацача „Град“ и „Ураган“.

         „На логорском збору артиљераца ЦВО планска потрошња муниције на војну обуку повећана је на више од 20 хиљада комада“ - наводи се у саопштењу за јавност.

        Војници се припремају за велику вежбу управљања ракетним ударима и артиљеријском ватром, која ће бити одржана крајем марта.

        Поред тога, како је саопштено, вежбе артиљераца почеле су на југу Русије, у Ставропољском крају.

        Око 500 војника са 100 комада оружја одрађују дејства током марша, извршавају задатке размештања и заузимања ватрених положаја.

        У завршној фази војници ће изводити бојево гађање из самоходних хаубица по циљевима на растојању од 1,5 до 20 километара.

        Како је раније саопштило Министарство одбране Русије, Оружане снаге РФ сваке године одрже око 3.500 војних вежби.

         „Повећане активности Оружаних снага РФ“ на Западу изазивају све већу забринутост, на шта руско Министарство одбране одговара да су обука армије и војне вежбе - унутрашња ствар Русије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари