Зашто је Ђоковић изгубио од Мареја?

У ФИНАЛУ СЛАБИЈЕ СЕРВИРАО, ЛОШИЈЕ НАПАДАО, ДРЖАО СЕ ДЕФАНЗИВНЕ ТАКТИКЕ, КОНЦЕНТРАЦИЈА НИЈЕ БИЛА НА ОЧЕКИВАНОМ НИВОУ...

         Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да понови резултат из 2011. и други пут у каријери освојио Вимблдон, а разлоге за пораз од Ендија Мареја у финалу грен алема у Лондону може да потражи и у следећим ставкама:

         - слабији сервис

         Новак је до финала имао у просеку 15 асова по мечу, а против Мареја тек 4, уз 4 дупле грешке и слабом реализацијом поена на другој серви

         - лоши напади

         Готово сваки пут када је излазио на мрежу, Новак је лоше реаговао. Од 13 напада, само је у четири успевао да освоји поен.

         - тактика

         Држао се дефанзиве против играча који се, такође, ретко помера са основне линије, а и није успевао да мења ритам, скраћује поене, већ је играо по систему који је диктирао Мареј. Много удараца у сваком поену ишло је наруку Шкоту.

         - концентрација

         Чак 40 неизнуђених грешака је превише за играча као што је Ђоковић, посебно у финалном мечу. То говори да није био довољно концентрисан и стрпљив.

         - психологија

         Огроман притисак очекивања нације који је носио на плећима Мареј је претворио у победничку енергију, док Новак никако није успевао да „намести главу“, фокусира и смири се пред бучном публиком која је навијала против њега.

         - умор

         Није био главни фактор, али је био важан. Новак је до финала морао преко Бердиха и Дел Потра, што га је прилично исцрпело, док је Мареј имао „чист“ део жреба и противнике знатно испод свог ранга.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари