Шешељ забранио потпредседнику СРС Шаровићу да долази у странку?

ДО СУКОБА НАВОДНО ДОШЛО ПОВОДОМ ЛОШИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА СРС   

* Потпредседник СРС Немања Шаровић рекао да би странка боље прошла на изборима да је нападала напредњаке и да је „тукла у главу“, па навео да Шешељ вози скупи џип а радикали се позиционирају као партија која заступа сиротињу

________________________________________________________________________

        НА СЕДНИЦИ Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке дошло је до жестоке расправе између лидера радикала и потпредсједника странке Немање Шаровића и још неких чланова врха СРС. Повод су били лоши резултати избора, али се брзо стигло и до других ствари.

        Дневни лист Курир тврди да се расправа између Шаровића и оснивача и лидера странке, која је кулминирала када су се дотакли скупоценог џипа лидера радикала, завршила  Шешељевом ставом да у СРС може бити места само једном од њих двојице.

        Централна отаџбинска управа одржана је у уторак, 7. јула, на њој су усвојена нека нова кадровска решења, али је тачка – „осврт на резултате избора“ - практично отворила Пандорину кутију.

        "Неколико чланова управе изнело је мишљење зашто радикали нису прешли цензус. Већина је говорила да је требало више да нападају власт и напредњаке, те да ни одбори по Србији нису били добро организовани",  рекао јеКуриру извор који је присуствовао састанку. И додао:

        "Шешељ је свима одговарао на примедбе, али га је Шаровићев наступ избацио из колосека. Шаровић је критиковао Шешеља због Милутина Јеличића Јутке, рекао је да смо прво подржали Јутку, па нисмо, па се на крају не зна да ли је он наш члан или не, а омражен је у народу. Шаровић је навео и да је посланичка група подбацила, да је требало да "ударају у главу", а не о свакој теми у Скупштини да полемишу изокола.

        Најжешћу критику Шешељу је Шаровић упутио због луксузног `теренца`, који лидер радикала већ извесно време вози. Реч је о џипу „ренџ ровер“, који, према писању медија, кошта око 140.000 евра!

        "Шаровић је казао и да се народ пита како то радикали заступају сиротињу, а Шешељ се вози у најскупљем џипу. На то му је Шешељ одговорио: 'Зар ја не заслужујем да будем у џипу?' Расправа се завршила Шешељевим речима: 'Да ставимо на гласање - или ја, или ти?'", наводи извор поменутог листа.

        Шаровић је, додаје, одмах после седнице отишао кући, није одлазио код лидера СРС у кабинет, а у међувремену се међу запосленима у странци повела прича да је, наводно, Шаровићу забрањен улазак у централу.

        Шаровић и Шешељ нису одговарали на позиве Курира.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари