Гроф Божовић: Никада нисам био срећнији

ИГРАЧИ КОЈИ СУ ИЗНЕЛИ НАЈВЕЋИ ТЕРЕТ ТОКОМ СЕЗОНЕ ОТИЋИ ЋЕ НА ПРЕВРЕМЕНИ ОДМОР

        Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је пресрећан због освојене титуле шампиона Србије.

        Он је додао да ће преостале утакмице искористити да шансу пружи играчима који су мало играли током сезоне.

         „Никад нисам био срећнији. Први пут сам освојио титулу са неком екипом, поготово јер то није нека екипа него Црвена звезда. Као играч сам освојио Куп, сада шампионску титулу као тренер и ових дана сам много срећан“, рекао је Божовић на конференцији за новинаре.

        Звезда је освојила титулу шампиона Србије пошто је њен наредни противник Војводина победила Чукарички у прошлом колу. Божовић је најавио да ће у предстојеће три утакмице пружити прилику онима који нису много играли током сезоне. У тиму против Војводине сигурно ће бити Ненад Гаврић и Душан Анђелковић.

        „Добиће шансу много играча од оних који су играли мање. Планирао сам Дејана Јовељића и Луку Илића, али су обојица са репрезентацијом и жао ми је што се тако поклопило да неће моћи да добију шансу“, навео је тренер црвено-белих.

        Он је додао да ће поједини играчи који су изнели највећи терет током сезоне отићи на превремени одмор, како би што спремнији дочекали окупљање пред наредну 13. јуна.

        Звезди је умањена казна, па ће за разлику од предстојећег сусрета у последњем колу пред публиком дочекати Раднички, где ће јој бити уручен шампионски трофеј.

        „Због чега се фудбал игра? Ако играмо због нас, можемо да се поделимо у балонима“, истакао је Божовић.

        Он је додао да Звезду чека веома тешка утакмица против Војводине, клуба за који је рекао да је у изванредној форми.

        „Одавно нисам у српском фудбалу видео да је нека екипа пресинговала неког као што су они Чукарички у другом полувремену. Биће нам тешко јер играмо без публике, изгледа као на тренингу и то је највећи проблем на овој утакмици. Надам се да ћемо успети да победимо“, рекао је Божовић.

        Војводина је победом над Чукаричким донела титулу Звезди, али је Божовић казао да је новосадски клуб више однео његовом тиму јер је недавно прекинуо победнички низ црвено-белих.

        „Жао ми је што нисмо направили рекорд, ко зна када ће се поново указати шанса за то. Али, најважније је што смо освојили титулу. Било нам је мало тешко јер смо од децембра били први, а одржати тај ритам, форму и залагање је било веома тешко. Много смо одмакли и било је тешко, када су се бодови преполовили испало је да ништа нисмо направили“, казао је Божовић.

        Према његовим речима, играчима Звезде не сме да недостаје мотива и да морају да пруже максимум на свакој утакмици до краја сезоне.

        Упитан докле се стигло када је реч о продужетку уговора, Божовић је одговорио „до Лазаревца“, али да се иде „у правцу Београда“.

        Када је реч о појачањима, Божовић је рекао да то треба да се пита онај ко буде тренер на почетку припрема, а да ће радити као што увек ради ако остане у клубу.

        На проби у Звезди је и фудбалер са Новог Зеланда Адам Мичел, а Божовић је рекао да мисли да он има квалитет.

         „Новозеланђани су одлични рагбисти и имају хаку пред утакмицу. Добро плеше хаку. Млад је, брз, добру технику. Нисам приметио какав је у игри главом, али играће против Олимпијакоса. Мислим да је играч који има квалитет“, рекао је Божовић.

        Он је коментарисао и избор Славољуба Муслина за селектора Србије. Како је рекао, то је добро решење.

        „Муслин је добро решење у сваком случају. Овде једини проблем није селектор, већ друге ствари. Док год буду мењали селектора на пет-шест дана ништа нећемо направити. Немачка је променила девет селектора, а Србија 99. Немци има још дуго да каскају за нама“, рекао је Божовић.

        Утакмица између Црвене звезде и Војводине играће се сутра од 17.00 пред празним трибинама стадиона „Рајко Митић“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари