Жоао Соуза: Ђоковић је као непробојан зид

НИЈЕ БИО НА СВОМ НИВОУ НА КРАЈУ СЕЗОНЕ, УВЕРЕН САМ ДА ЋЕ СЕ ВРАТИТИ

ЈОШ ЈАЧИ - КАЖЕ ПОРТУГАЛАЦ

Жоао Соуза

  • Не само да враћа све лоптице, него те и напада док се брани. Ђоковић нема слабости у својим ударцима са основне линије - каже Португалац

        ДОСКОРА је Новак Ђоковић био баук у очима свих ривала и против њега су све тактике падале у воду. За већину играча је Србин и даље најтежи ривал на Туру, без обзира што више није на врхунцу својих могућности и пао је на друго место ATP листе. Португалац Жоао Соуза (27 година, 43. у светском поретку) објашњава колико је тешко играти против момка који је у првом делу године био практично непобедив.

        - Састали смо се на мастерсу у Мајамију и ја сам одиграо прилично добар меч. Али, када је Новак у топ форми, он је као непробојан зид који не само да враћа све лоптице, него те и напада док се брани!

        Соуза је ове сезоне забележио најбољи пласман у каријери, дошао је до 28. места. Али, кад види да га је жреб спојио са Србином, све наде му падају у воду. У три међусобна сусрета није био ни близу сета, а увек је, као за инат, налетао на Ђоковића у уводним рундама највећих турнирима (Ју-Ес опен, Ролан Гарос, Мајами).

        - Његова способност да те нападне из дефанзиве, док једва враћа лоптицу, као и физичка спрема су невероватни. Када играш против њега, не знаш где да удараш лоптицу, јер Новак нема слабост у својим ударцима са основне линије. Последњих година је био најдоминантнији играч, без дилеме. И даље је најтежи противник на Туру.

        Соуза сматра да ће се српски тенисер брзо вратити на прву позицију.

        - Мареј је успео да одржи висок ниво током целе године, мислим да је то на крају направило разлику. Морамо одати признање Ендију и његовом тиму. Сви знају да Ноле није био на свом нивоу на крају сезоне, али сигуран сам да он најбоље зна у чему је проблем и шта му пролази кроз главу. Уверен сам да ће се вратити још јачи - закључује Португалац.

ЦИЉ ЈЕ ТОП-ТЕН

        Жоао каже да му је меч против Новака у Мајамију доста помогао.

        - Имам још много ствари да поправим како бих пробао да дођем до топ-тена. Веома сам амбициозан играч и сваки дан радим напорно да постанем још бољи и јачи, поготово на менталном плану. Ово је за мене била добра година, играо сам добар тенис и успео да стигнем до најбољег ренкинга у каријери.

ДРУЖИМ СЕ СА СРБИМА

        Португалски тенисер обожава да проводи време са нашим на Туру.

        - Добар сам пријатељ са Душаном Лајовићем, а ту су и остали супер момци, Троицки, Крајиновић, Зимоњић...

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари