Ватерполисти убедљиво освојили Светску лигу

ИЗАБРАНИЦИ ДЕЈАНА САВИЋА ОСВОЈИЛИ СУ СЕДМУ ТИТУЛУ У СЛ У ПОСЛЕДЊИХ ДЕВЕТ ГОДИНА, САВЛАДАВШИ МАЂАРСКУ У ФИНАЛУ СА 12:7

         ПОБЕДНИЦИ! Ватерполисти су на импресиван начин допливали до седмог злата у Светској лиги.

         Надахнути, разиграни, распуцани, европски прваци су у финалу завршног турнира у Чељабинску торпедовали љутог ривала Мађарску са 12:7 (4:3, 3:1, 2:2, 3:1). Вањи Удовичићу и друговима припао је и чек од 100.000 долара.

         - Одиграли смо најбоље на турниру. Играчи су били веома мотивисани, страшно желели победу. У одбрани смо били изванредни. Не знам шта да кажем за мој први трофеј као селектора осим да је осећај диван. Сада јуримо медаље и на важнијим такмичењима - истакао је Дејан Савић, који је као селектор дебитовао на великим такмичењима.

         Дуел титана био је, као и у Берлину 2007. (9:6), лишен резултатске неизвесности. Изабраници Дејана Савића су већ средином друге четвртине стекли недостижну предност (6:3), коју су мудро чували и у финишу меча увећали - 12:7.

         - Велика победа - нагласио је капитен Вања Удовичић, који се дичи са седам злата у Светској лиги. - Заслужено смо први. Доказали смо да уз један другачији систем игре и са јаким тренингом можемо до трона. Све време смо имали стабилност и сигурност. Драго ми је што су млади играчи на прави начин заменили Прлаиновића и Пијетловића. Пехар је увек мач са две оштрице, а ми морамо да се концентришемо на оно што нам предстоји.

         Играли су наши изванредно у одбрани, нарочито играча мање, а у нападу су нарочито били инспирисани Филип Филиповић, Вања Удовичић и Стефан Митровић, који су сјајне акције претварали у ефектне голове. Мађари осим што нису знали како да укроте наше шутере, нису имали ни идеју како да приморају Гојка Пијетловића и Бранислава Митровића да што чешће ваде лопту из мреже.

         - Тренирали смо напорно и игра је била у другом плану. Али, у финалу се даје све од себе. У сваком погледу смо надиграли Мађаре, и одбрана и напад су били на високом нивоу. Идемо даље, ово је само пролазна станица на путу за СП у Барселони - умерен је Филип Филиповић.

         Најзанимљивија је била прва четвртина. Европски прваци су успели да већ у четвртом минуту поведу са 3:1, али и да за 90 секунди испусте предност - 3:3. Срећом, брзо су се тргли и серијом 3:0 одлепили се на 6:3.

         - Били смо одлични, тако да Мађари нису могли да нам парирају. Није било неизвесности. Одбрану смо одиграли на високим нивоу. То је и био договор, јер имају одличне шутере, зауставили смо им играча више - нагласио је Слободан Никић.

         Покушавали су Мађари у другом полувремену да припрете, али су им наши само два пута дозволили да дођу на „минус два“. Када је у последњој четвртини капитен Вања Удовичић пројектилом из даљине донео 10:6 било је јасно да је злато српско. До краја меча су Стефан Митровић и Живко Гоцић ефектним головима ставили тачку на још једно сјајно издање наше селекције.

         - Тек смо на почетку припрема, а показали смо ритам и велику жељу на свим утакмицама. Против Мађара сјајна одбрана нам је омогућила течан напад, сигурност и концентрацију - подвукао је Стефан Митровић.

         Душан Мандић је у недељу прославио 19. рођендан:

         - Пехар ми је најлепши поклон.

ВАЊА НАЈБОЉИ

         Капитена Србије Вању Удовичића тренери за изабрали за најбољег играча финалног турнира. Он је исто признање добио и пре шест година у Берлину. Најбољи голман је Црногорац Милош Шћепановић, а стрелац Јапанац Коџи Такеи са 17 голова.

ДЕВЕТИ ТРОФЕЈ

         Наши су, као СЦГ и Србија, Светску лигу освајали седам пута: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011. и 2013. Други су били 2004, трећи 2009, а четврти 2003. Нису учествовали 2002. и 2012. године.

СРБИЈА - МАЂАРСКА 12:7

         БАЗЕН: „Строитељ“ у Чељабинску. Гледалаца: 800. Судије: Александреску (Румунија) и Пела (САД). Играч више: Србија 13 (7), Мађарска 8 (3). Два играча више: Мађарска 1 (1). Петерци: Мађарска 1 (1).

         СРБИЈА: Бранислав Митровић (4 одбране), Шапоњић, Гоцић 1, Удовичић 3, Ћук, Убовић, Никић, Алексић, Рађен, Филиповић 4, Мандић 1, Митровић 3, Гојко Пијетловић (3 одбране).

         МАЂАРСКА: Нађи (2 одбране), Гор-Нађи, Мадараш 2, Батори, Вамос, Хошњански 1, Адам Декер, Сивош 2, Данијел Варга, Денеш Варга 1, Бедо, Хараи 1, Атила Дерек (5 одбрана).

         По четвртинама: 4:3, 3:1, 2:2, 3:1.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари