Сјајна Џеј Џеј победом против Квитове до финала

ЗА ДРУГУ ТИТУЛУ У ПЕКИНГУ ИГРАЋЕ СА ПОБЕДНИЦОМ ДРУГОГ ПОЛУФИНАЛА АМЕРИКАНКОМ СЕРЕНОМ ВИЛИЈАМС

         Српска тенисерка је у полуфиналу турнира у Пекингу савладала Чехињу са 6:7, 6:1, 6:1. Јанковићева освојила титулу у Кини 2008.

         Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у финале WТА турнира у Пекингу, пошто је данас у првом полуфиналу савладала Чехињу Петру Квитову са 6:7 (7:9), 6:1, 6:1.

         Први рекет Србије није дозволила да је уздрма несрећно изгубљени први сет, већ је смирено ушла у други , добила га са 6:1, да би истим методом наставила да терорише Квитову и у трећем, дошавши на крају до победе.

         Почетак меча није обећавао да би Јанковићева на крају могла да дође до убедљивог тријумфа. Квитова је повела са 3:1 уз брејк, али је Јанковић потом везала четири гема за вођство од 5:3. Мало опуштања било је довољно да Чехиња узврати, а Јанковић је неуспешно два пута сервирала за сет - код резултата 5:4 и 6:5. Малу игру нерава на крају добила је у тај брејку Квитова.

         Психолошка предност Чехиње међутим, није дуго трајала, Јанковић је окренула лист, потпуно се фокусирала на сваки ударац и за тили час дошла до 5:0, препустивши до краја сета само један гем противници.

         Јанковић није попуштала дизгине ни у наставку меча, одмах је направила брејк (2:1), и пољуљала већ увелико нарушено самопоуздање противнице која до краја меча није успела да се опорави од нокдауна.

         Српска тенисерка ће у борби за титулу у Пекингу играти са победницом другог полуфинала, у којем је Американка Серена Вилијамс надиграла Пољакињу Агњешку Радванску, са 6:2, 6:2 по сетовима.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари