Новак није успео да одбрани титулу у Шангају

ПОРАЖЕН У ПОЛУФИНАЛУ У ДВА СЕТА, ОД ШПАНЦА РОБЕРТА БАУТИСТЕ АХУТА, 19. ИГРАЧА НА СВЕТУ

 

        Против Мише Зверева се ишчупао, али против Роберта Баутисте Ахута није успео.

        Новак Ђоковић предао је круну у Шангају!

        У полуфиналу га је савладао Шпанац, 19. играч света, први пут у каријери резултатом 2:0, по сетовима 6:4, 6:4, после 108 минута игре.

        Новаку Ђоковићу је пораз од Роберта Баутисте Ахута тек четврти у Шангају, и четврти у полуфиналу. Пре Шпанца два пута га је победио Роџер Федерер (2010. и 2014), а једном Николај Давиденко, 2009. у првом наступу на том турниру.

        Роберто Баутиста Ахут остварио је највећу победу у каријери и прву против првог тенисера света, после пет узастопних пораза.

        Кључ победе је био сјајан сервис Шпанца, док је Ђоковић, на другој страни, за разлику од претходних мечева у Шангају, био врло нервозан (због чега су настрадали рекет и мајица, а и много је „ћаскао“ са главним судијом).

        Новак, који је у деветом гему спасао три меч лопте, тако је „покварио“ победничку статистику на мастерсу у Шангају, која сада износи 27-4, и пропустио прилику да тријумфује четврти пут у каријери, након што је то урадио 2012, 2013. и 2015. године.

        Шпанац ће у финалу играти са победником другог полуфинала у којем се састају Британац Енди Мареј и Француз Жил Симон.

ТОК МЕЧА

Први сет

        Новак Ђоковић је изгубио први сет против Шпанца Роберта Баутисте Ахута у полуфиналу мастерса у Шангају, на којем брани титулу.

        Најбољи тенисер света изгубио је резултатом 4:6, после 43 минута игре.

        Ђоковић, који је за разлику од претходних мечева много нервознији, пропустио сјајну шансу у финишу сета да он буде тај који ће повести у полуфиналу.

        У деветом гему Ђоковић је први стигао до прве брејк лопте, и то две, на мечу, али их није искористио, па га је одмах после тога Баутиста Ахут казнио. Он је повео на Ђоковићев сервис (30:0), а потом је искористио прву прилику за брејк и за вођство у сетовима.

        Српски ас, који је имао 11 неизнуђених грешака и девет винера у првом делу игре, изнервиран због пропуштених прилика сломио је рекет.

        Први рекет света и Шпанац, који је 19. на ATP листи, играју шести дуел у каријери, а Баутиста Ахут никада није остварио ниједну победу.

Други сет

        Ђоковић је и у наставку био испод свог нивоа игре, док је Шпанац наставио са сјајним сервисима. Стрпљивост, упорност, али и то што је најбољи тенисер света био све нервознији (поцепао и мајицу), омогућили су Шпанцу да први направи брејк (2:4).

        Ипак, Ноле је узвратио истом мером, а онда су уследила још два брејка, а онај који је Ђоковић направио у деветом гему извојеван је после правог трилера. Спасао је чак три меч лопте, искористио четврту брејк шансу и продужио меч, али не задуго.

        Силно мотивисани Баутиста Ахут већ у наредном гему одузео је Ђоковићу сервис и скинуо највећи „скалп“ у каријери.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари