Једногласно – Новак осваја Мелбурн!

ТЕНИСКИ АНАЛИТИЧАРИ ПРОГНОЗИРАЈУ ДА ЋЕ СРПСКИ ТЕНИСЕР ОПЕТ ОСВОЈИТИ АУСТРАЛИЈАН ОПЕН

        НОВАК Ђоковић освојиће трећу узастопну титулу на Аустралијан опену, једногласна је прогноза уредника и новинара познатог специјализованог портала теннис.цом.

        С обзиром да је Новак освојио три од претходних пет Ози опена, немогуће је одабрати неког другог као шампиона. Подлога у Мелбурну једноставно превише одговара Новаковом агресивном стилу игре са основне линије, али и одбрамбеним квалитетима, највише због високог односа“, сматра Питер Бодо, један од водећих аналитичара.

        „Новак долази у Мелбурн после титуле на завршном Мастерсу и заслуженог одмора. Број један има игру да победи било којег противника у Аустралији“, пише Ед Мекгроган, један од уредника интернет издања сајта теннис.цом

        Јасне аргументе у Ђоковићеву корист нуди и други уредник – Ричард Паљаро.

        “Троструки шампион је на последњих 10 Гренд слем турнира стигао бар до полуфинала, има најбољи ритерн на свету, а и брзина подлоге у Мелбурну одговара његовој игри. Такође, додатну моћ даће му епске победе над Маријем и Надалом прошле године“.

        Коначно, са оценом својих колега сагласан је и познати колумниста Стив Тигнор.

        “Ђоковић воли умерено спору подлогу у Мелбурну, што је и јасно јер је већ три пута освојио титулу ту. Мало је посустао средином 2012. године, али је завршио сезону сјајно, титулама у Шангају и Лондону. Он је тренутно најбољи и тога би требало да буде свестан“.

        Новак у првом колу игра са Французом  Пол Арнијем Матјеом, а турнир у Мелбурну до сада је освојио три пута – 2008, 2011. и 2012 године.

        Улогу фаворита пред први Гренд слем турнир у сезони Новаку је препустио и Роџер Федерер.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари