Ђоковић победио Бердиха и тријумфовао и у Дубаију

НАШ ТЕНИСЕР ЋЕ ОД ПОНЕДЕЉКА ИМАТИ 13.280, А ФЕДЕРЕР 9.525 ПОЕНА

Новак Ђоковић

  • Ово му је 36. титула у каријери, а њоме је  српски тенисер наставио низ победа, јер у 17 последњих мечева није дожвео пораз

       КАКО је кренуло: сваки нови турнир - нови тријумф!

       Новак Ђоковић је победио и на АТП турниру серије 500 у Дубаију савладавши данас у финалу Чеха Томаша Бердиха са 2:0 у сетовима - 7:5, 6:3.

       Најбољи тенисер света освојио је тако другу титулу ове сезоне, након тријумфа на Аустралијен Опену.

       Ђоковић је победом над Бердихом освојио већ четврти трофеј у Дубаију, где је је славио без изгубљеног сета.

       Ово му је 36. титула у каријери. Истовремено, српски тенисер је наставио низ победа, јер у 17 последњих мечева није доживео пораз.

       До 13. победе у 14. међусобном дуелу са Бердихом, Ђоковић је стигао после сат и 34 минута игре и тако наставио апсолутну доминацију над чешким тенисером.

       Бердих је нешто боље ушао у меч и први је стигао до брејка, пошто је у петом гему успео да одузме сервис Ђоковићу и поведе 3:2, а потом на свој сервис и 4:2.

       Први играч света је, као што је могло да се очекује, муњевито реаговао и у осмом гему је вратио брејк и изједначио на 4:4, да би сет решио у 12. гему, када је још једном одузео сервис противнику.

       У другом сету обојица тенисера су сигурно сервирали, а први је до брејк шансе стигао Ђоковић у осмом гему. Успео је да је искористи и поведе 5:3. Тиме је меч био решен.

       Захваљујући овом тријумфу, Ђоковић је освојио 320 поена за АТП листу, јер је лане испао у полуфиналу.

       Још је додатно увећао предност над Роџером Федерером, који је прошле године освојио Дубаи, па је сада изгубио 320 поена.

       На листи која же бити објављена у понедељак, Ђоковић ће имати 13.280, а Федерер 9.525 поена и све је извесније да ће Федерер и Енди Мареј у овој сезони тешко угрозити лидерску позицију српског тенисера.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари