Бојана Јовановски освојила титулу у Нингбу

ДО ДРУГЕ ТИТУЛЕ У 2013, А ТРЕЋЕ У КАРИЈЕРИ ДОШЛА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ

ПРОТИВ КИНЕСКИЊЕ ШУАЈ ЖЕНГ - 6:7 (7:9), 6:4, 6:1

Бојана Јовановски

         Српска тенисерка Бојана Јовановски освојила је WТА турнир у кинеском граду Нингбу, пошто је у финалу савладала Кинескињу Шуај Женг са 6:7 (7:9), 6:4, 6:1.

         Јовановски је до друге титулу ове године, а треће у каријери дошла после преокрета и два сата и 43 минута борбе.

         Претходно је била боља од Виржини Разано (Француска), Шахар Пер (Израел), Ане Шмиделове (Словачка) и Јохане Ларсон (Шведска).

         - Пресрећна сам! Коначно сам успела да у континуитету одиграм неколико недеља на високом нивоу и одмах је стигла награда са два освојена турнира. Победе у тешким мечевима ми пуно дају на самопоуздању, па сада верујем да ћу и на највећим турнирима успевати да решим у своју корист ситуација као што је била ова данас. Након тесно изгубљеног првог сета, нисам падала и чекала сам своју шансу за преокрет. Када сам изједначила, осетила сам додатну снагу и одиграла трећи сет баш онако како сам желела. Надам се да ће у наставку сезоне и у наставку каријере бити још пуно момената као што су били ови у Нингбу и Ташкенту - изјавила је Јовановски.

         Трећи рекет Србије тренутно је 41. играчица на свету, а половином месеца освојила је титулу у Ташкенту.

         Турнир у Нингбу игран је за наградни фонд од 125.000 долара, а српској тенисерки ће припасти чек од 20.000 долара и 160 WТА бодова.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари