Шпановићева: Велики изазов и велика част

ПРИТИСАК ОСЕЋАМ САМО КАДА НИСАМ НАЈБОЉЕ СПРЕМНА,

ШТО САДА НИЈЕ СЛУЧАЈ - КАЖЕ ИВАНА

Колашинац, Шпановићева, Дудаш

        Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је данас да са великим нестрпљењем ишчекује наступ пред домаћом публиком на Европском првенству у Комбанк арени и да јој је циљ да скочи преко седам метара.

        - Узбуђена сам што ћу наступити пред домаћом публиком. Велики је изазов испред мене, али је уједно и велика част што ћу бити део атлетског спектакла. Већина спортиста то није доживела на свом терену, али мени се сада пружа прилика - рекла је Шпановић на конференцији за медије у Скупштини Београда.

        Шпановић, која је пре две године освојила златно на дворанском ЕП у Прагу, истиче да је спремна за добар резултат у скоку у даљ.

        - Притисак осећам само када нисам најбоље спремна, што сада није случај. Даћу све од себе да скочим преко седам метара, насмејана сам и једва чекам. Публика ће нам дати додатну снагу и урадићемо све да освојимо медаље - поручује Шпановић.

        Бацач кугле Асмир Колашинац признаје да осећа терет великих очекивања, након што је на претходна два такмичења освојио злато и сребро.

        - Поносан сам што сам део вероватно најбољег српског атлетског тима у историји. Спремнији сам него икада, осећам велики притисак јер се од мене очекује златна медаља. Не бојим се, сигуран сам да ће ми публика помоћи - рекао је Колашинац.

        Десетобојац Михаил Дудаш наглашава да је направио најбољу могућу припрему, после рада у Јужној Африци.

        - Није ми потребан велики притисак јавности, у мојој дисциплини такмичење траје два дана и било би лоше да падне под њега. Уверен сам да ће ми 12.000 навијача бити од велике помоћи - закључио је Дудаш.

        Европско првенство у атлетици, 34. по реду, почиње сутра и трајаће до недеље.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари