Шпановић: Циљ је одбрана европске титуле

ДРЖАВНИ РЕКОРД СЕ, ИЗГЛЕДА, ПОДРАЗУМЕВА КАД НАСТУПАМ НА ВЕЛИКИМ ДОГАЂАЈИМА

Ивана Шпановић

        Српски атлетичари спремају се за Европско дворанско првенство чији ће домаћин предстојећег викенда бити Београд.

        Са четири златне медаље на недавно одржаној Балканијади најавили су велике амбиције у Комбанк Арени, која представља посебан мотив за наше спортисте.

        „И даље ми делује нестварно да ћемо се овде борити за медаље. После кошаркаша, ватерполиста, тенисера, дочекали смо и да наступимо у Београду. Сви ћемо бити тужни када се све ово заврши“, рекла је Ивана Шпановић“.

        Шпановићева c пре неколико дана извела најбољи скок на свету у 2017. са 6,96 метара, па је логично фаворит пред ЕП које почиње у петак. Она ће наступити прво у суботу у квалификацијама (12ч), док је финале у недељу (17:40ч).

        „Навијачи и кад ме не гледају уживо очекују од мене злато, а сада ће вероватно и нешто више. Државни рекорд се, изгледа, подразумева кад наступам на великим догађајима. Циљ је одбрана европске титуле и ту стављам тачку“, рекла је Шпановићева, а преносе „Вечерње новости.

        Шпановићева је на прошлом ЕП у дворани скочила 7,07, док јој је најбољи резултат 7,10 са егзибиције на Теразијама пре неколико месеци.

        „Добила сам од тренера Обрадовића три покушаја да симулирам тренинг који смо радили протеклих неколико субота. Први пут ћу скакати из пуног залета на ЕП. Имала сам неколико грешака, а остварила сам 6,96 што је сјајно. Нисмо били изненађени даљином, јер знам колико скачем на тренинзима“, очекује Ивана даљину преко седам метара на ЕП.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари