Шпановић: Београд припрема за Бирмингем…

МИТИНГ „SERBIA OPEN“ ЋЕ МИ ОСВЕЖИТИ ЕМОЦИЈЕ И ПОСЛУЖИТИ КАО ПРИПРЕМА ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Ивана Шпановић

        Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је данас да је задовољна резултатима на митинзима у Карлсруеу и Диселдорфу без обзира на, неуобичајено, велики број преступа.

        Рекордера у скоку у даљ била је трећа на првом овосезонском наступу одржаном у Карлсруеу, док је у Дизелдорфу освојила прво место.

        - Задовољна сам урађеним. Најјачи утисак је што сам на првом митингу направила пет преступа, али то су били квалитетни скокови. Није потребно да будем у најбољој форми на митинзима. Митинг „Serbia Open“ у Београду ће ми освежити емоције и послужити као припрема пред Светско првенство у Бирмингему на које сам максимално фокусирана - изјавила је Шпановићева на конференцији за новинаре у хотелу Москва.

        Тренер Горан Обрадовић истакао је да ће скок од 7,10 метара бити довољан за освајање златне медаље на Светском првенству у Бирмингему.

        - Имамо недељу дана припремних тренинга, затим Београдски митинг у наредну среду и Глазгов седам дана пре Светског првенства у Бирмингему 4. марта. С обзиром на околности на којима тренирамо, а то је бетон, онда се спремамо за ту подлогу, мада Ивани више одговарају даске. У Глазгову ћемо бити на даскама, а у Бирмингему у бетону. Сматрам да ће 7,10 метара или нешто више бити довољан за златну медаљу.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари