Рукометашице на броју, селектор - непознат…

ЕКИПА У ЧЕТВРТАК ПУТУЈЕ У СКОПЉЕ, ГДЕ ЋЕ У ПЕТАК И СУБОТУ ИГРАТИ ПРИЈАТЕЉСКЕ УТАКМИЦЕ

  • После више од две године паузе у национални тим су се вратиле Сања Дамњановић и Андреа Лекић

        Женска рукометна репрезентација Србије 2012. је играла у полуфиналу Европског првенства, а 2013. била друга на свету. Данас, 2017, око екипе влада потпуни циркус.

        Најбоље рукометашице наше земље окупиле су се у понедељак у Београду, али се не зна ко их је позвао, јер - женска рукометна репрезентација Србије нема селектора.

        Спортски журнал пише да је на ту функцију у петак Управни одбор РСС требало да именује Љубу Обрадовића, међутим, седница је прекинута јер није било кворума због одласка Саше Марковића непосредно пред гласање (!?). Досадашњи селектор, Драгица Ђурић, и даље није разрешена дужности, али она због приватних обавеза није са екипом, пише „Журнал“. А, и зашто би била ако је у петак требало да буде разрешена дужности...

        Иако није познато ко је саставио списак, рукометашице је дочекао Живојин Максић, тренер Бекамента и још званично на функцији координатора женских селекција, иначе први помоћник Драгице Ђурић.

        „Ја сам ту и ову акцију ћу радити са девојкама. Циљ је да што боље уиграмо одбрану и спремимо се за наредне активности које нас чекају. Рачунамо на све играчице, и оне које нису ту, тако да ће свака морати добро да се покаже“, изјавио је Максић за „Журнал“ и додао да екипа у четвртак путује у Скопље, где ће у петак и суботу играти пријатељске утакмице са Македонијом.

        У међувремену, током уторка, из Рукометног савеза Србије стигао је допис медијима у којем се наводи да је „Драгица Ђурић раније обавестила Савез да ће због приватних обавеза пропустити ову репрезентативну акцију, али да је и даље на располагању државном тиму“.

        Такође, после више од две године паузе у национални тим су се вратиле Сања Дамњановић и Андреа Лекић, која ће пропустити предстојећи тренажни процес, као и повређене Марија Петровић и Катарина Крпеж Шлезак.

        На окупљању су се појавиле голмани Нина Колунџић и Марија Чолић, лева крила Сања Радосављевић и Тимеа Милошевић, десно крила Жељка Николић, пивотмени Слађана Поп Лазић и Јована Милојевић, леви бекови Јована Стоиљковић, Марија Обрадовић и Сања Дамњановић, средњи бек Тамара Георгијев и десни бекови Анђела Јањушевић, Јелена Лавко и Марина Дмитровић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари