Прво 25 минута одличног рукомета, а онда...

СРПСКИ РУКОМЕТАШИ СЛОЖНИ У ОЦЕНИ ДА СУ ПАРИРАЛИ ДОМАЋИНУ ЕП САМО ЈЕДНО ПОЛУВРЕМЕ

        Србија је поражена на старту Европског првенства од Хрватске резултатом 32:22, а српски рукометаши истичу да је домаћин заслужено однео победу.

        „Добро смо се држали први део првог полувремена, имали смо минималан заостатак и онда смо једноставно пали. Допустили смо Хрватима да оду на велику предност коју су до краја без проблема одржавали и апсолутно заслужено дошли до победе“, рекао је Марко Вујин новинарима после утакмице у микс зони.

        Вујин је нагласио да је атмосфера у Спаладијум арени била сјајна и да нема никакве замерке, иако су домаћи навијачи звиждали српској химни „Боже правде“.

        Његов саиграч Жарко Шешум, такође, је истакао да се осећао угодно у хали.

        „Хрвати су апсолутно заслужено дошли до тријумфа, нисмо успели довољно да им парирамо. Док смо се још донекле држали у игри, примили смо неколико лаганих голова из контри, а они су онда без проблема повећавали предност. Атмосфера је била одлична, права спортска, никаквих неугодности за мене и моје саиграче није било“, додао је Шешум.

        Мијајло Марсенић истакао је да је Србија сама крива за пораз.

        „Изгубили смо због неких наших глупости. Играли смо 25 минута одличан рукомет, а онда... Одбрана је била у реду, али догађале су нам се неке глупости. Са оваквом одбраном можемо да прођемо даље“, рекао је Марсенић, пренео је хрватски портал „Индекс”.

        Већи део публике је звиждао српским играчима на представљању и током интонирања српске химне, али им је упркос томе Марсенић захвалио.

        „Стварно бих желео да захвалим хрватским навијачима, позитивно сам изненађен“, рекао је рукометаш Вардара и пожелео срећу Хрватској у наставку првенства.

        Када се хрватски репрезентативац Домагој Дувњак повредио, српски рукометаши су му први пришли са жељом да помогну.

        „И он би то сигурно за нас урадио, то је спортски потез. Он је велики спортиста рекао нам је да мисли да није тежа повреда и искрено се надам да је у праву“, рекао је Марсенић.

        Српски рукометаши настављају такмичење на ЕП у Сплиту у недељу, када се у другом колу групе а састају са Шведском од 18.15 часова.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари