Перић: Ово је нови почетак за српски рукомет

ЗА ДВОМЕЧ СА ИСЛАНДОМ ЋЕ ИЗАЋИ СПИСАК ПОЛОВИНОМ МЕСЕЦА,

ПРВО СА 28 ИМЕНА, А ОНДА РЕДУКОВАН НА 18

Дејан Перић

  • Имамо голмане који су већ сада у клубовима и репрезентацији показали да на њих може да се рачуна. Били су позивани Коцић, Милосављев, Арсић, има их још неколицина, али не волим да говорим, а да са њима претходно не обавим разговор

Специјално за Журнал из Веспрема: Срђан Судар

        Селектор Дејан Перић у Мађарску је дошао да посети актуелне репрезентативце, али и све бивше.

        - Осим комуникације телефоном и скајпом желим све  кандидате и бивше репрезентативце и да обиђем и посетим. За мене су сви они репрезентативци. А, то је за све те играче и њихове клубове плус. Када дођем у посету осећам се као амбасадор српског рукомета, јер не представљам само функцију коју обављам, већ комплетан савез, све наше играче, тренере.

        Сви су врсног голмана Дарка Станића очекивали у тиму за квалификације…

        - Био сам довољно јасан током посете у Немачкој. Претходно сам га посетио и у Македонији, пред мечеве са Црном Гором и Израелом и уважио његове разлоге за недолазак. И сад, након одласка у Кувајт, жели да се одмори до првог јула, када му почињу припреме са новим клубом, Рајн Некар Лвеном. Хоће неке ствари да доведе у ред и поштено је рекао да сада не би да игра, јер нерешене ствари утичу на његову игру. Жели да буде део новог почетка, а не наставак.

        А, шта Ви желите?

        - Сматрам да је ово нови почетак са новим селектором. Његове разлоге као такве сам уважио, морам, желим и хоћу да их уважим. Кога нема без њега се мора, а исто тако игром резултатима и заједништвом морамо да покажемо да сви можемо.

        Значи ли то да Србија није изгубила Станића?

        - Он има и увек ће имати отворена врата у репрезентацији. Видећемо како ће се ствари одвијати, али шта год да буде, ни Дарку ни неком другом никада нећу затварати врата. У односу на оно што чека тим, постојеће критеријуме и играче на које рачунам, увек ћемо моћи да разговарамо и нађемо најбоље решење. Верујем да ће Дарко после неког периода и промена које ће доћи, на играње у националној селекцији гледати као задовољство.

        Кога можемо очекујемо на голу у баражу?

        - Имамо голмане који су већ сада у клубовима и репрезентацији показали да на њих може да се рачуна. Били су позивани Коцић, Милосављев, Арсић, има их још неколицина, али не волим да говорим, а да са њима претходно не обавим разговор.

        Остало још месец дана до двомеча са Исландом?

        - Изаћи ће списак половином месеца, прво са 28 имена, а онда редукован на 18. Према ситуацији, форми, противнику и мом опредељењу везано за игру, начину на који желим да остварујемо победе. Искључиво из одбране, са пуно трчања и дисциплине. Таква врста игре ће диктирати састав селекције.

        Има ли ту места за Уроша Виловског, бившег саиграча из Веспрема?

        - Није споран као играч, време које је провео у репрезентацији то говори, шансу је увек користио. У односу на процену зашто да не, све је могуће!

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари