Подигнута застава Србије у Олимпијском селу

ЧИМЕ ЈЕ НА СИМБОЛИЧАН НАЧИН ДОМАЋИН ИГАРА ПОЖЕЛЕО ДОБРОДОШЛИЦУ СРПСКИМ СПОРТИСТИМА

        У Олимпијском селу у Пјонгчангу данас је подигнута застава Србије чиме је на симболичан начин домаћин Игара пожелео добродошлицу српском тиму.

        Свечаности су присуствовали председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, генерални секретар Ђорђе Вишацки, као и сви чланови тима Србије на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

        Церемонији подизања заставе Србије присуствовао је и председник Светске рвачке федерације и члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета Ненад Лаловић, саопштио је ОКС.

       „Свесни чињенице да Србија нема традицију у зимским спортовима, а имајући у виду каква је конкуренција у свим спортовима на овим Зимским олимпијским играма ми желимо само једно - да спортисти Србије превазиђу сами себе и дају највише од себе тог дана“, рекао је Маљковић.

        Церемонија свечаног отварања Зимских олимпијских игара, којој ће у име Владе Србије присуствовати министар омладине и спорта Вања Удовичић, биће одржана сутра у подне по средњеевропском времену.

        Први наступ спортиста Србије ће бити у недељу, 11. фебруара, када ће Марко Вукичевић и Марко Стевовић стартовати у спусту у 11.00 по локалном времену, односно у 3.00 иза поноћи по времену у Србији.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари