Паспаљ: Ово је једно најобичније силовање...

ОЦЕНИО ДА НИЈЕ ДОБРО ШТО СЕ МЕЊА НЕШТО ШТО ЈЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА ФУНКЦИОНИСАЛО ДЕВЕТ ГОДИНА

Жарко Паспаљ

  • Скупштина ОКС данас је променила члан 35 Статута који као услов за избор новог председника, између осталог, не постављају десетогодишње искуство рада у спортским организацијама и учешће на Олимпијским играма

        Потпредседник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Жарко Паспаљ, који је на данашњој Скупштини јавно рекао да се противи изменама Статута приликом избора новог председника, оценио је да није добро што се мења нешто што је без проблема функционисало девет година.

        „Лично мислим да све што је наопако постављено у једном моменту по некој логици ствари може да крене још горе. Девет година нико није показивао интересовање и жељу да нешто промени, али кад се деси на овај начин, после чисте кандидатуре једног човека (Иван Тодоров, прим. аут) онда човек не може да се запита да ово нису нормалне ствари и било које логично биће и човек у спорту ово схвата као нешто што је изнуђено и једно најобичније „силовање“, рекао је Паспаљ Танјугу.

        Скупштина ОКС данас је променила члан 35 Статута који као услов за избор новог председника, између осталог, не постављају десетогодишње искуство рада у спортским организацијама и учешће на Олимпијским играма.

        Сада измене Статута треба да потврди Међународни Олимпијски комитет (МОК), а Паспаљ процењује да би нова Изборна Скупштина, након неуспешне у децембру, требало да се одржи око 10. маја.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари