Грбићевих 22 за пласман на Олимпијске игре

ПРВИ МЕЧ НА КВАЛИФИКАЦИОНОМ ТУРНИРУ У БЕРЛИНУ ПРОТИВ ПОЉСКЕ, АКТУЕЛНОГ СВЕТСКОГ ПРВАКА

Никола Грбић

        Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић саопштио је списак од 22 кандидата за квалификациони турнир у Берлину за пласман на Олимпијске игре.

        Европски квалификациони турнир за Игре одиграће се од 5. до 10. јануара 2016. године у Берлину.

        Репрезентација Србије ће први меч Групе А играти против Пољске, актуелног светског првака, првог дана такмичења, 5. јануара. Дан касније на програму је дуел против Немачке, док ће одбојкаши Србије у последњем колу, 8. јануара, играти против Белгије.

        У Б групи ће играти Русија, Бугарска, Француска и Финска.

        Пласман у полуфинале избориће по две репрезентације из сваке групе. Пласман на Олимпијске игре избориће само победник турнира, док ће другопласирана и трећепласирана селекција изборити учешће на турниру светских квалификација, који ће се одиграти у Јапану између 14. маја и 5. јуна.

        На списку су техничари Никола Јововић, Михајло Митић, Алекса Брђовић и Иван Костић. Коректори су Александар Атанасијевић, Саша Старовић и Дражен Лубирић. Позвана су и тројица либера - Никола Росић, Невен Мајсторовић и Бојан Рајковић. Затим блокери - Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић и Александар Околић и примачи Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Немања Петрић, Милан Катић, Филип Стоиловић, Константин Чупковић и Иван Боровњак.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари