Невена друга у велеслалому

НАЈБОЉА СРПСКА СКИЈАШИЦА ИДУЋЕ НЕДЕЉЕ НА СВЕТСКОМ КУПУ У МАРИБОРУ

         НАЈБОЉА српска скијашица наставила је са све бољим резултатима ове сезоне, а томе у прилог иде друго место на ФИС велеслалому у Марија Алму у Аустрији.

         Игњатовићевој је то најбољи пласман на једној међународној трци у велеслалому ове сезоне, док је у слалому, својој најјачој дисциплини, већ једном славила.

         Захваљујући другом месту у Марија Алму, Игњатовићева је освојила први својих 17 бодова у велеслалому ове сезоне.

         „Скијала сам доста добро, у првој вожњи сам била осма, али је чак нас пет било у 20 стотинки. Задовољна сам резултатом и надам се да ће ми велеслалом ићи све боље и боље“, истакла је Игњатовићева.

         Пре велеслалома у Марија Алму, Невена је учествовала и на слалому у оквиру Светског купа у Флахауу, где је остварила 45. време и није успела да се пласира у другу вожњу и бори за бодове.

         „До првог пролаза сам ушла у добар ритам и била доста брза, али сам у уласку у стрм део стазе посустала и борила се све до краја. Сам терен је био леп, није био тежак, али су се направили мало дубљи трагови по стази док ја нисам изашла на њу, и нисам се баш најбоље снашла овога пута. Није била то моја добра вожња, али сам се изборила до циља. На све три трке Светског купа на којима сам стартовала ове сезоне возила сам увек одређене делове јако добро, што ми указује да морам да спојим добру целу вожњу. Надам се да ће се све то поклопити“, нагласила је најбоља српска скијашица.

         Невену предстојећег викенда очекују два слалома Европа купа у аустријском Шрунсу, а потом ће стартовати у Марибору, у оквиру Светског купа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари