Милица Мандић обезбедила бронзу на СП!

ОЧЕКУЈЕ МЕ ИСКУСНА ПРОТИВНИЦА КОЈУ ЗНАМО... ОЧЕКУЈЕМ ДОБРУ БОРБУ И НАДАМ СЕ ФИНАЛУ

Милица Мандић

        Репрезентативка Србије у теквондоу Милица Мандић пласирала се у полуфинале Светског првенства у категорији до 73 килограма у јужнокорејском Муџуу.

        Мандић је обезбедила најмање бронзану медаљу „тесним“ победама над Грентис Ернандес са Кубе 6:5, Суде Булут из Турске 5:3 и Македонке Петру Матијашевић 9:8.

        „Овај улазак у полуфинале ми је једнако драг као и освојене обе олимпијске медаље и Вањино злато од пре неки дан. Последње две године Милица је пролазила кроз разне критичне моменте уз много повреда које су трајале и трајале. Увек је била ту и освајала је медаље, не баш оне највеће. Ово је сјајно за њен наставак каријере и због тога ми је пуно срце. Само прави шампиони могу ово да преброде и поново дођу на трон“, рекао је тренер Драган Јовић.

        „Срећна сам и поносна на себе што смо данас успели да дођемо до медаље. Иза мене је био тежак период, али сам заједно са тренером и целим тимом прегурала ове борбе. Сутра је нови дан, очекује ме искусна противница из Холандије коју знамо. Очекујем добру борбу и надам се финалу“, рекла је Мандићева.

        Олимпијска шампионка из Лондона за финале борити у четвртак против Холанђанке Решми Огинк.

        „Колико ми је драго што сам успела да уђем у полуфинале Светског првенства, толико ми је жао Петре која ће се после ове борбе повући са татамија. Сјајна такмичарка, некада се борила за Хрватску сада за Македонију и оставила је траг у нашем спорту. Није ми свеједно што се опрашта од теквондоа после борбе са мном. Желим јој све најбоље у животу“, додала је Мандићева.

        Турнир су у среду завршили Марко Ђуричић (преко 87кг) поразом од Аргентинца Хуана Пабла Лопеса 23:2, док је Драшко Јованов (до 87кг) у другој рунди изгубио од Белоруса Армана Силе 20:5.

        Поред Мандић у четвртак на татами излазе Никола Вучковић (до 63кг) и Александра Радмиловић (до 57кг).

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари