Микецу сребро, а Србији бронза у Марибору

У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ФИНАЛА БИО ЧЕТВРТИ ИЛИ ПЕТИ, АЛИ ПОСТЕПЕНО ЈЕ СМАЊИВАО ЗАОСТАТАК

Дамир Микец

        Одличан резултат наших стрелаца на Европском првенству у Марибору.

        Српски стрелац Дамир Микец освојио је сребрну медаљу у гађању ваздушним пиштољем на Европском првенству у Марибору, док је репрезентација Србија у тој дисциплини освојила бронзу.

        Микец је у финалу остварио резултат од 241,4 кругова, што је за 0,2 лошији резултат од првака Кристијана Рајца из Немачке, који је тако поставио и светски рекорд.

       „Да ми је неко пре првенства понудио сребро оберучке бих га прихватао, али у овом тренутку се не осећам као освајач титуле вицешампиона, већ више као неко ко је изгубио злато, иако ни у једном тренутку финала нисам био на првој позицији“, рекао је Микец.

        Српски репрезентативац је у првој половини финала био четврти или пети, али постепено је смањивао заостатак за водећима и после 19. серије избио је на друго место. Пред последњи, 24. хитац финала, водећи Немац Рајц, олимпијски првак с пиштољем брзе паљбе, имао је 0,6 кругова предности над Микецом.

        Немац је последњом дијаболом погодио 8,8 кругова, а српском репрезентативцу је требало да „упише“ бар 9,5, чиме би освојио злато, а уједно поставио и нови светски рекорд. Микец је ипак, остварио резултат од „само“ 9,2

       „Пожурио сам са 24. хицем, опалио сам буквално пре времена. Ипак, морам да будем задовољан. Борио сам се свим срцем, успео сам да се ослободим треме, коју носи свако велико такмичење, а у томе ми је помогла и освојена екипна медаља. Честитам Рајцу, овде је у неку руку успео да ми се реваншира за пораз од пре месец дана“, рекао је Микец коме је ово друга медаља на европским првенствима.

        Дамир Микец се трећег дана Европског првенства ваздушним оружјем у Марибору окитио титулом вицешампиона Старог континента пиштољем. Ипак, то сребро није једина медаља којом су српски стрелци наставили успешан низ на шампионату у Марибору. Сениорска мушка екипа пиштољем, у којој су, уз Микеца гађали Душко Петров и Димитрије Гргић се, као и прошле године, на ЕП у Ђеру, окитила бронзаним одличјем.

        Репрезентација Србије, за коју су наступали Микец, Душко Петров и Димитрије Гргић, је освајањем бронзане медаље дошла до седмог одличја на европским првенствима, али и даље нема злато.

        Србија је у финалу остварила резултат од 1.727 бодова, један мање од другопласиране Украјине, а седам мање од првака Европе Русије.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари