Марко Новаковић првак Европе у K1-200m

НА ШАМПИОНАТУ КОНТИНЕНТА У ЗАГРЕБУ СРЕБРО

ДВОЈЦУ СТАНОЈЕВИЋ-ПАЈИЋ У ДИСЦИПЛИНИ К2-500М

Марко Новаковић

          НА шампионату континента у Загребу - у олимпијској дисциплини K 1-200 метара - Марко Новаковић постао је шампион Европе. Последњег дана такмичења, сребрном медаљом окитио се двосед Станојевић - Пајић док је олимпијски четверац довеслао до бронзе.

          После ова три европска трофеја, српска кајакашка експедиција са  много оптимизма очекује и Олимпијске игре у Лондону од 17. јула до 14. августа.

          Спринтер Марко Новаковић, млади Бечејац коме је стигао позив за учешће на Олимпијским играма управо у току Шампината Европе у Загребу, извеслао је трку живота. Новаковић је до највишег места на победничком постољу и титуле првака Европе дошао превеславши стазу за 34 секунде 437 стотинки.

          - У шоку сам. Још нисам свестан шта сам урадио. Хвала свима на подршци. Мислим да сам овим резултатом потврдио да позив у Лондон није био случајан - констатовао је новопечени шампион Европе и олимпијац Марко Новаковић.

Душко Станојевић и Дејан Пајић

          Душко Станојевић и Дејан Пајић после четвртог места у дисциплини К 2-1000m попели су се на победничко постоље у дисциплини К 2-500m. Стазу је српски двосед превеслао је у времену од  1:27,382 минута прошавши кроз циљ испред посаде Белорусије а иза двоседа Француске. После Светског купа у Пољској када су освојили бронзу, у Загребу су се попели степеник више и наставили континуитет освајања одличја. 

          Српски четверац у саставу Миленко Зорић, Ерин Холперт, Александар Алексић и Дејан Терзић, освојио је бронзу у дисциплини К 4-1000m. Посада нашег олимпијског четверца била је трећа на циљу иза чамаца Данске и Русије, превеславши стазу за  2:59,959 минута. Ово је уједно и прва медаља ове посаде.

          - Пресрећни смо због резултата и трофеја. После директног пласмана из квалификација прижељкивали смо овакав завршетак. У финишу смо  мало посустали, али смо у целини задовољни како смо одвеслали. Ово показује да смо спремни за олимпијске игре и мислимо да ћемо у наредних месец дана још поправити форму. Морамо мало више да радимо на завршници,  јер се показало да нисмо издржали у истом темпу до циља. Важно је, међутим, да смо из трке у трку све бољи, што охрабрује пред олимпикјску регату  где можемо да очекујемо одличан резултат - кроз осмех је рекао Александар Алексић.

Српски четверац са бронзом

          Николина Молдован заузела је шесто место у А финалу дисциплине К 1-200m. Кануиста Горан Цвитановић био је шестопласирани у дисциплини Ц 1-200m у Б финалу, док су спринтери Драган Зорић и Огњен Филиповић освојили прво место у Б финалу у К 2-200m.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари