Теодосић: Пехар Евролиге, свадба, ЕП, NBA…

ЈАСНО САМ НЕКОЛИКО ПУТА РЕКАО ДА ЈЕ ЦСКА МОЈ КЛУБ И ДА ЋУ ПРВО СА ЊИМА ДА РАЗГОВАРАМ

Милош Теодосић

        Капитен кошаркаша Србије Милош Теодосић каже да му је приоритет одбрана Евролиге са екипом ЦСКА, а да га после тога чекају венчање и обавезе у репрезентацији.

        Теодосић је у интервјуу агенцији Бета говорио о предстојећем периоду који ће за њега бити узбудљив на многим пољима, а између осталог је рекао да жели да оде у NBA лигу, али не на силу.

        ЦСКА ће имати тежак задатак у Истанбулу да одбрани трофеј у Евролиги, у конкуренцији Фенербахчеа, Олимпијакоса и Реал Мадрида.

        „Волим победе, волим трофеје и играм у великом клубу који је навикао да има високе циљеве. Зато је логично да ћемо гледати да и на завршном турниру Евролиге у Истанбулу испунимо очекивања, а она су увек велика. Ипак, конкуренција је јака и сваки од четири тима има квалитет да буде шампион. Зато је неукусно било шта обећавати“, рекао је Теодосић.

„Волео бих да одем у NBA“

        Претходних недеља се у медијима много писало о његовој будућности, односно одласку у NBA лигу, а Теодосић је рекао да има жељу да оде у САД, али да треба сачекати.

        Он је истакао да ће критеријуми у евентуалном избору клуба из NBA лиге бити искључиво кошаркашки.

        „Видео сам у медијима да сам сваки дан у другом NBA клубу. Ја сам јасно неколико пута рекао да је ЦСКА мој клуб и да ћу прво са њима да разговарам. Истиче ми уговор, волео бих да одем у NBA, али не на силу. Видећемо како ће се развијати ситуација у јуну и да ли ће бити понуда. Моји критеријуми су кошаркашки па ћемо видети ко, шта и колико може”.

„Само да будемо здрави и у најјачем саставу за Евробаскет”

        Репрезентацију крајем лета чека Европско првенство у Турској, где ће имати добру прилику да први пут после 16 година постане континентални шампион.

        „Верујем да ћемо бити здрави и комплетни, у најјачем саставу. Увек се радујем игрању за Србију. Нема сумње да имамо квалитетан, уигран и сада већ искусан тим, али то не мора ништа да значи. Амбиције су нам увек високе, али су и другима. Ушли смо у нови олимпијски циклус, али треба само да гледамо корак по корак. Има времена до окупљања репрезентације и тек тада ћемо моћи више да причамо“.

Проблем са тетивом

        Српски плејмејкер је током сезоне имао проблема са повредама тетиве и пете, али очекује да буде здрав за завршницу.

        „Било је неких проблема са тетивом и петом, али све смо поправљали у ходу. Најважније је да будем здрав за финиш сезоне. Плеј-оф у ВТБ лиги је почео, завршни турнир Евролиге је за две недеље и нема разлога да не уђем здрав и спреман у све те изазове“, казао је он.

„Јокић је много напредовао”

        Незаобилазна тема када се прича о српској кошарци је млади центар Денвера Никола Јокић који је за кратко време постао звезда. Теодосић је за њега имао лепе речи.

        „Одличан је, ту нема дилеме. Много је напредовао и драго ми је због тога јер ће нам донети квалитет више у националном тиму. Млад је играч, пред њим је цела каријера и нема дилеме да ће моћи да испуни све своје амбиције“.

„Оженићу Јелисавету”

        Милош Теодосић је рекао да ће на лето оженити глумицу Јелисавету Орашанин. Он је тако потврдио писања медија, али је истакао да о томе више неће да говори и замолио је за приватност.

        „Видео сам и читао писања медија. Сви знају за моју одлуку да не причам о приватном животу, а исто размишља и Јелисавета. Имам разумевања за интересовање медија јер смо обоје јавне личности. Зато и хоћу да сада прекршим сопствени принцип некоментарисања приватног живота. Истина је, овог лета ће бити свадбе. Наравно, срећни смо због тога. Молим све медије за разумевање приватности коју тражимо и на коју имамо право. О детаљима свадбе и нашим приватним темама више нећемо причати, као што нисмо ни до сада. Мислим да је логично и нормално да потврдим лепу вест, али даље од тога нећемо ићи“.

Камп „Тео4”

        Камп за младе кошаркаше „ТЕО4”, чији је оснивач, улази у другу годину, и очекује успешно лето. Због великог интересовања је отворена и седма смена.

        „Затворили смо прву, другу, трећу и шесту смену, остало је још места у четвртој и петој. Интересовање је заиста велико и зато смо одлучили да отворимо и седму, од 10. до 19. августа. Очекујемо више од 1.000 деце. Дочекаће их још бољи услови него летос и пуно, пуно квалитетног рада. Пред нама је захтевна година јер треба доказати да оно што смо радили летос није била случајност него константа за коју желимо да траје деценијама“, истакао је Теодосић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари