Пешић: Ово је највећи успех српске кошарке…

ИАКО МНОГИ СМАТРАЈУ ДА ЈЕ ЗЛАТНА МЕДАЉА

СА СВЕТСКОГ ШАМПИОНАТА 2002. НАЈВЕЋА

Светислав Пешић

  • Бивши селектор, чији је тим победио Американце, тврди да је сребро на Олимпијским играма у Бразилу једнако успеху освајања светског злата 2002.

        О српској кошарци се после освајања сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију опет прича у суперлативима.

        Додатни успех које су направиле кошаркашице са бронзаним одличјем учинио је да широм света поново говоре да је Србија земља кошарке.

        И Светислав Пешић, бивши селектор, истиче да је подвиг у Рију највећи свих времена.

        „Успех у Бразилу је без сумње највећи успех српске кошарке“, пренео је „Спортски журнал“ изјаву Светислава Пешића.

        Иако многи сматрају да је златна медаља са Светског шампионата 2002. у Индијанаполису највећа, јер је Србија тада успела да победи Американце и то пред њиховом публику, српски стручњак напомиње да није баш тако.

        „Ако ме питате за Индијанаполис, разумљиво је што сам посебно емотивно везан за то такмичење, али сребро из Рија стављам у исту раван с тим златом“.

        Ђорђевићеви „Орлови“ су у Рију успели да се носе са Американцима у групној фази, када су изгубили само са три поена разлике, али су у финалу претрпели убедљив пораз. Пешић сматра да није био пресудан квалитет, већ неке друге ствари.

        „Објективно, то није разлика у квалитету, јер смо очигледно били уморни и физички и ментално. Нисмо били комплетни. Одиграли смо огроман број утакмица у кратком времену, за разлику од Американаца. Ми смо играли квалификације и све време смо под притиском, јер нам је сваки меч овог лета био одлучујући, од почетка квалификација до финала. Нећу да кажем да бисмо победили Америку да смо се спремали само за тај меч, али ток меча би сигурно био сасвим другачији. Кад сам водио репрезентацију у Индијанаполису ми смо се припремали само за сусрет с њима. Јер да смо изгубили ишли бисмо кући. А сада у Рију већ си урадио нешто велико и пораз у финалу није смак света. Кад се добро припремимо и кад идемо на победу можемо да се носимо с њима“, поручио је Пешић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари