Ђорђевић: Трофеј Београда провера пред ЕП

РЕКАО И ДА ЈЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ВЕОМА ЈАКО ТАКМИЧЕЊЕ НА КОЈЕМ НЕМА ФАВОРИТА

        - Полако почиње такмичарска озбиљност. Играчи су у добром ритму завршили припреме. Имамо добар људски и играчки квалитет. Велики део нашег посла је да елиминишемо проблеме, али човек не може на све утиче - рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Београду.

        Србија ће за викенд с репрезентацијама Црне Горе и Грчке учествовати на турниру Трофеј Београда.

        Ђорђевић је навео да ће предстојећи турнир бити веома јак и добра провера.

        Поред од раније повређених Немање Недовића и Марка Симоновића, ван тренажног процеса је и Мирослав Радуљица.

        - Осим Недовића и Симоновића, као и Радуљице који ће данас почети да тренира, нема озбиљнијих проблема. Они су и даље део екипе, тако живимо и радимо.

        Недовић има проблема с раменом и 14. или 15. августа после друге магнетне резонанце ће бити познато да ли ће Ђорђевић моћи да га сачека.

        Ђорђевић је рекао да је Европско првенство веома јако такмичење на којем нема фаворита.

        Селектор Србије је казао да његова екипа има много проблема са адаптацијом на временске услове у Београду.

        - Биће проблема са адаптацијом на климатске услове, с обзиром на нестварно лудо време у Београду које, пре свега, не одговара играчима. Ово је за нас много тешка провера у овом тренутку, јер смо колико јуче сишли са планине. Нисмо имали утакмица осим против универзитетске селекције - казао је он.

        Ђорђевић је имао само речи хвале за селектора Црне Горе Богдана Тањевића, за кога је рекао да је уз још неколико тренера његову генерацију „извео на прави пут“.

        - Част ми је да седим поред легенде светске кошарке. Црна Гора се брзином светлости диже визијом Тањевића - рекао је Ђорђевић .

        Србија ће прву утакмицу на Трофеју Београда играти у суботу од 21.00 против Грчке, а дан касније у истом термину против Црне Горе.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари