Ивани после једног скока - пласман у финале!

У ПРВОЈ СЕРИЈИ СКОЧИЛА 6.62 И ОДЛУЧИЛА ДА СЕ ПОВУЧЕ, КАКО НЕ БИ РИЗИКОВАЛА ПОВРЕДУ

        Један скок и финале!

        Толико је било довољно Ивани Шпановић да се нађе у групи од 12 најбољих скакачица у даљ на Светском првенству у Лондону. Српска атлетичарка ће се у петак борити за медаље...

        Норму од 6.70 метара ниједна такмичарка није успела да испуни, а њих четири је имало скок преко 6.60m, међу којима је и Ивана Шпановић. Она је у првој серији скочила 6.62 метара и одлучила да се повуче са такмичења, како не би ризиковала повреду.

        Ивана скочила довољно, па се склонила са кише!

        „Због изузетно тешких временских услова знао сам да ће резултат 6,60 бити сигурно довољан за финале. После рутинског првог скока од 6,62 метара, рекао сам Ивани да се повуче са борилишта. Све главне конкуренткиње су се пласирале у финале“, рекао је тренер Горан Обрадовић.

        Најдаљи скок остварила је Дарија Клишина са резултатом 6.66, потом олимпијска шампионка, Тиана Бартолета са резултатом 6.64, а на трећем месту испред Шпановићеве је Лораине Уген са резултатом 6.63m.

        „Било је јако хладно и изузетно сам задовољна што сам, како смо и планирали, са једним изведеним скоком обезбедила улазак у финале. Сутра ме очекује специјална припрема за финале које је на програму у петак у истом термину“, изјавила је Ивана после квалификација.

        Финале скока удаљ на програму је у петак 11. августа од 20.10 сати по средњеевропском времену.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари