Ивана ће бити спремна за наступ у Лондону!

ДЕТАЉНИМ ПРЕГЛЕДИМА УТВРЂЕНО ДА ШАМПИОНКА НИЈЕ ДОЖИВЕЛА ОЗБИЉНУ ПОВРЕДУ СТОПАЛА

Ивана Шпановић

        Ивана Шпановић биће спремна за наступ на Светском атлетском првенству у Лондону, од 4. до 13. августа.

        Она је повредила стопало на митингу Дијамантске лиге у Лозани прошлог четвртка, па се у недељу упркос болу такмичила и у Лондону. Тамо је само једним скоком заузела друго место, што јој је уз тријумф у Лозани било довољно да се пласира у финале Дијамантске лиге, заказано за 1. септембар у Бриселу.

        „Спортски журнал“ објавио је да је актуелну европску шампионку у престоници Велике Британије прегледао лекар репрезентације Србије Јован Ђуровић, који је констатовао отеченост зглоба и изјавио да је Ивана вероватно само „набила“ стопало.

        Његова запажања потврђена су на прегледу магнетном резонанцом, који је сјајна атлетичарка обавила одмах по повратку у Београд.

        „Снимак је показао да повреда није теже природе и да је реч о контузији свода стопала. Уз одговарајућу терапију Ивана се враћа скоковима у периоду од седам до 10 дана, међутим, већ од четвртка почеће са тренинзима снаге и спринта“, наводи „Журнал“.

        Ивана ће припреме за СП обавити у словачком олимпијском центру, недалеко од Братиславе.

        Она ће у Лондону имати прилику да настави низ од девет великих такмичења на којима је освајала медаље.

        Почела је бронзом на СП у Москви 2013. године, затим је била трећа на СП у дворани и друга на ЕП 2014, прва на ЕП у дворани и трећа на СП 2015, а на сребро са СП у дворани 2016. надовезала се европском титулом у Амстердаму и бронзом на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

        Сјајну форму и врхунски квалитет потврдила је зимус у Београду, када је скоком од 7,24 метра одбранила наслов најбоље европске скакачице у даљ у дворани.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари