Војводина победом оверила пласман у треће коло

ПОСЛЕ НОВОСАДСКИХ 2:0, И У РЕВАНШУ У БУДИМПЕШТИ

САВЛАДАЛИ ХОНВЕД CA 3:1 И ЗАКАЗАЛИ ДВОМЕЧ СА ТУРСКОМ БУРСОМ

        Бећарац у престоници чардаша за нови тријумф и наставак путешествија Старим континентом.

        Фудбалери Војводине надиграли су Хонвед и у реванш утакмици другог квалификационог кола за Лигу Европе (2:1), па накривљеног шешира чекају први дан августа и наредног ривала, Бурсу, представника Турске.

        Јер, у првом мечу, пре недељу дана на „Карађорђу“, изабраници тренера Марка Николића надиграли су „армејце“ 2:0, и то са играчем мање на терену, па укупно са 5:1 иду у трећи круг најмасовнијег европског такмичења.

        Вечерас су у Будимпешти „летели“ Новосађани тереном „Јожеф Божик“ стадиона и са њега испраћени овацијама око 500 својих навијача који су их све време меча здушно бодрили са трибина. Орило се „Тамо далеко...“, клицало Србији, Војводини, фудбалерима који су по обећању оставили срце на терену и забележили четврту победу ове сезоне на међународном пољу.

        „Тројку“ у мрежу домаћина убацили су Билбија, Аливодић и Врањеш, док је почасни погодак у двомечу за Мађаре успео да постигне Дијара.

        Војводина је играла, као што је тренер Николић најавио, своју игру и то без најбољег стрелца, Абубакара Оумаруа, који је изостао због повреде скочног зглоба, и Бојана Настића, због искључења на претходној утакмици.

        Ипак, алтернатива миљеника новосадских навијача, Немања Билбија, испунио је задатак раним голом и оставио „лаку коњицу“ већ после пола сата игре на нерешивом проблему. У 27. минуту меча, Вулићевић је центрирао у шеснаестерац домаћина, где је Барат неспретно реагова, а Билбија се снашао, отео лопту и опалио по њој за предност.

        Недостижну, како се испоставило, предност Војводине поставио је Аливодић у 40. минуту, када му је Шкулетић после акције по левом крилу наместио лопту као на тацни, а нападач Новосађана само ставио ногу за 2:0.

        Мађари су успели да смање минут пре одлакса на одмор евро голом Дијаре. Он је са 18 метара са леве стране шеснаестерца послао неодбрањив пројектил у супротан угао за мат, иначе одличног Делача.

        Ипак, донекле пробуђену наду Мађара, срушио је Стојан Врањеш у 64. минуту. Њега је у гужви пред голом домаћина пронашао Полетановић па је пословођа Новосађана био у чистој прилици за потврду предности и убедљивију победу.

        Имали су Мађари неколико полуприлика и шансу али више за истицање голмана Војводине, Матеја Делача.

        На другој страни, Војводина је одиграла управо по рецепту који доноси резултат, обрадовала срспку фудбалску јавност сјајном партијом зачињеном осмишљеним акцијама, потезима за око, али пре свега дисциплинованом игром за поход у Европи.

ХОНВЕД - ВОЈВОДИНА 1:3 (1:2)

        Стрелци: 1:0, Билбија 27, 2:0, Аливодић 40, 2:1 Дијара, 44., 3:1, Врањеш 64. Будимпешта. Стадион : „Јожеф Божик“. Гедалаца: 4.000. Судија:Стефан Шрудер (Швајцарска)6.

        ХОНВЕД: Кеменеш, Икене, Ловрић, Игњатовић (Од 46. Алчибијаде), Барат, Делчег, Живановић, Хиди, Дијара, Козма (Од 46. Тестарди), Дијаби (Од 66. Вернес)

        ВОЈВОДИНА: Делач, Вулићевић, Ђурић, Трајковић, Барић, Радоја, Полетановић, Врањеш, Аливодић, Шкулетић (од 85. Илић), Билбија (од 79. Косовић)

        Играч утакмице: Шкулетић (Војводина)

        Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари