Вече Декија Станковића на „Карађорђу”

ДУГОГОДИШЊИ КАПИТЕН ФУДБАЛСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ОПРАШТА СЕ ОД НАЈДРАЖЕГ ДРЕСА У ПРИЈАТЕЉСКОМ СУСРЕТУ СА ЈАПАНОМ (17.30 Ч)

Дејан Станковић

        Вечерас се у Новом Саду, у пријатељском мечу са селекцијом Јапана (17.30 ч), после пуних петнаест година у дресу репрезентације, од државног тима опрашта се Дејан Станковић. Од вечерас он ће бити рекордер по броју наступа (103) а иза њега ће остати Саво Милошевић (102). Пре петнаест година дебитовао је против Јужне Кореје, када је постигао два поготка.

        На јучерашњој конференцији за новинаре у Спортском центру у Старој Пазови, Станковић није крио емоције. Признао је да сада када се опрашта од репрезентације има много већу трему него када је дебитовао:

        - Једва чекам да почне утакмица. Теже ми је било на дебију него данас. Сећам се тада сам био потпуно изгубљен. Трудио сам се да не сметам саиграчима у карантину. Обећавам да нећу сметати ни на терену јер се нећу дуго задржавати у игри, једноставно, доста је било. Шансу треба да добију млађи играчи, чије време тек долази.

        Вечерашња утакмица на „Карађорђу” добра је прилика за све љубитеље фудбала да дођу и поздраве фудбалског аса који је дао немерљив допринос српском фудбалу. Говорећи о пријатељској утакмици са Јапаном селектор Михајловић је рекао:

        - У госте нам долази одличан тим предвођен сјајним тренером Албертом Закеронијем. Он је био прави учитељ фудбала, један од најбољих италијанских тренера. Евидентан је напредак који су Јапанци остварили откада их је Закерони преузео. Били су сјајни против Италије готово 60 минута а онда су због неискуства пали у финишу.

        На питање да ли би волео да ускоро Дејана Станковића можда види на неком руководећем месту у Савезу, селектор је без двоумљења одговорио:

        - Дејану су врата ФСС отворена. То сам рекао и прошле године, то кажем и сада. Све зависи од њега али и од чињенице да ли ћу и ја остати на овом месту.

        Станковић се надовезао:

        - Највише бих волео да будем директор репрезентације, јер је то функција најближа стручном штабу и селектору.

        После повреде штопера Максимовића селектор је био принуђен да врати Матију Настасића са Кипра, како би појачао нашу одбрану. Капитен Бранислав Ивановић је пред дуел са Јапаном казао:

        - Дејан Станковић има дугу и успешну репрезентативну каријеру. Свако би пожелео да на крају каријере има такав пут у фудбалу. Мени лично а надам се и осталим саиграчима много је значио, био нам је подршка. Једном речју померио је границе у фудбалу и због тога га је немогуће копирати. Један је Дејан Станковић.

        Лепих и срећних тренутака са Станковићем сећа се и Александар Коларов.

        - Учио нас је да имамо праве циљеве у животу. Утакмица са јаким Јапаном је добра прилика да Србија започне свој нови пут ка Француској, ка Европском првенству 2016.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари