Стадион ФК Обилић - Национални стадион?

НИ НА ЈЕДНОМ ФУДБАЛСКОМ ОБЈЕКТУ ОВЕ СЕЗОНЕ НИЈЕ ОДИГРАНО ВИШЕ УТАКМИЦА, НЕГО НА СТАДИОНУ ОБИЛИЋА, КОЈИ СЕ ПРИТОМ И НЕ ТАКМИЧИ

Навијачи рад рада - United Force

        Инфраструктура, инфраструктура, инфраструктура...

        Улагање у оронуле фудбалске објекте приоритет је Фудбалског савеза Србије, који за почетак сезоне 2014/15 поново није успео да испуни критеријуме које је сам поставио и пред себе и пред Заједницу Суперлиге и пред клубове, па самим тим и пред локалне власти.

        И ове сезоне, упркос строгим уверавањима са Теразија да попуста неће бити, у два најважнија фудбалска такмичења у земљи долази до импровизације када је организација утакмица у питању, што наравно утиче на регуларност такмичења.

        То што Вождовац игра на крову тржног центра, то што Рад нема другу трибину на свом стадиону, а што је стање Омладинског стадиона такво да је клизиште почело да урушава највећу трибину и угрожава животе посетилаца, довело је до тога да Србија спонтано добила свој Национални стадион или боље рећи Сигурну кућу.

        То је стадион „Милош Обилић“ на Врачару, где и даље игра бивши шампион Југославије, ФК Обилић, додуше сада у Међуопштинској лиги, Група А.

        Али, Обилић је ове позне јесени и раног пролећа одиграо само један званичан меч на свом стадиону, онај против БУСК у скоро па најнижем рангу такмичења у држави и добио га резултатом 2:0. Упркос томе, на Обилићевом спортском објекту одиграно је највише утакмица у земљи, ако се рачунају два најважнија такмичења, Суперлига и Куп Србије!

        Добро сте прочитали...

        За сада, на Врачару су играли Вождовац, Партизан, Рад, Бежанија, Чукарички, требало је да наступи и ОФК Београд, али је тај меч одложен због Параде поноса, но нека не брину „романтичари“, они ће најмање два пута бити „домаћини“ на Обилићевом стадиону, када на пролеће буду играли против Црвене звезде и Партизана, а можда и више пута, ако се процени да би долазак навијача Рада и Вождовца на Карабурму био потенцијални проблем.

        Наводећи будуће противнике ОФК Београда, поменули смо и Црвену звезду као клуб који ће кад-тад на Национални стадион. Не једном, већ три пута, јер ће црвено-бели тек гостовати Вождовцу и Раду. И Партизан ће на Врачар опет, иако је два пута био, прво у Суперлиги екипи Вождовца, а онда и у Купу, тиму Бежаније. Ту су мечеви са ОФК Београдом и Вождовцем.

        Само захваљујући процени полиције да није безбедно играти фудбал дан пре одржавања Геј параде, Партизан није доживео да и сам буде домаћин на стадиону Обилића. Требало је, због замене травнате подлоге на ЈНА, да угости „романтичаре“ у комшилуку, али до тренутка када Суперлига буде одредила накнадни термин за овај сусрет 7. кола Суперлиге, биће трава намештена у Хумској.

        Прошлог викенда, поново због Параде, избегнуто је и да иначе тврдој подлози на Врачару буду одигране две утакмице Суперлиге у два дана: Рад - Чукарички и Партизан - ОФК Београд! Како би изгледао терен за тај други сусрет, можемо само да нагађамо...

        Нису само сигурни мечеви Суперлиге Рада, Вождовца и ОФК Београда са Партизаном, Звездом и опет Радом и Вождовцем догађаји када ће се опет на Врачар. Постоји реална шанса да жреб за осмину финала Купа споји Рад или Вождовац као домаћине „вечитима“.

        Да ли ће и прави домаћин, Обилић, некада морати да се „склони“ због доласка екипа из вишег ранга? Сасвим је извесно...

        Стадион „Милош Обилић“ капацитета је 4.508 места и често буде „лепо“ попуњен када долазе Звезда и Партизан, али он поред тврде подлоге на којој лопта „тандрче“ има још једну специфичност - димензије терена. Површина игралишта не испуњава ни минимум критеријума прописаних од стране УЕФА, што ипак није препрека да се на том игралишту одигра двоцифрен број такмичарских мечева у елитном рангу српског фудбала.

ЗГУСНУТ РАСПОРЕД

 
УТАКМИЦЕ ЗАКАЗАНЕ НА ВРАЧАРУ:
        10. 8. Вождовац - Партизан, 1. коло ЈСЛ
        23. 8. Вождовац - Рад, 3. коло ЈСЛ
        24. 9. Бежанија - Партизан, 1/16 финала Купа
        27. 9. Партизан - ОФК Београд, 7. коло ЈСЛ померено)
        29. 9. Рад - Чукарички, 7. коло ЈСЛ
 
УТАКМИЦЕ КОЈЕ ЋЕ БИТИ ЗАКАЗАНЕ НА ВРАЧАРУ:
        Рад - Партизан
        Рад - Црвена звезда
        Рад - Вождовац
        Рад - ОФК Београд (можда)
        Вождовац - Црвена звезда
        ОФК Београд - Партизан
        ОФК Београд - Црвена звезда
        ОФК Београд - Рад (можда)
        ОФК Београд - Вождовац (можда)
 
        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари