Одлука о Михајловићевој судбини - 6. октобра

„ИСТОГ ДАНА КАДА БУДЕМ ИЗДИКТИРАО СПИСАК ИГРАЧА ЗА МЕЧЕВЕ ПРОТИВ ЈАПАНА И МАКЕДОНИЈЕ САОПШТИЋУ И ОДЛУКУ О СВОЈОЈ БУДУЋНОСТИ“

        Синиша Михајловић пре готово годину и по дана преузео је фудбалску репрезентацију Србије, али са њом није успео да избори пласман на Светско првенство у Бразилу 2014.

        Због тога је већ дуже време на мети критика српске јавности, док челни човек Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић не таји да га подржава и „чува му леђа“.

        Да ли ће Михајловић после завршетка квалификационог циклуса за Мундијал спаковати кофере или остати на челу тима, у којем је у протеклих годину и по дана „на проби“ било 45 играча, знаће се следеће недеље.

        „Шестог октобра, када будем издиктирао списак играча за мечеве против Јапана и Македоније саопштићу и одлуку о својој будућности“, изјавио је за „Спорт“ селектор Србије.

        Михајловић је подмладио састав и направио окосницу тима за наредне квалификације за Европско првенство 2016. године. Он истиче да место селектора не би волео да напусти као губитник.

        „Наравно да не волим да будем губитник, јер то нисам био ни у спорту ни у животу. Истина је да сам имао поразе, али на крају нисам био губитник, поготово као играч, а касније и тренер. Међутим, шта ће бити у овом случају не зависи само од мене, већ од многих других фактора“, рекао је селектор „орлова“ и додао да је „тим доста напредовао кроз квалификације и дошао до играча и састава који има велику перспективу“.

        Он је свестан да није једини фактор који ће бити пресудити у доношењу одлуке о његовој судбини на клупи селекције Србије.

        „Ако не будем више селектор, сигурно да ће ми бити жао, јер и јавност је препознала многе ствари. Види се да је прича кренула у позитивном смеру, да смо скоцкали тим који дуже време може да игра у континуитету не страхујући много за пласман на наредна велика такмичења. дакле, много тога не зависи од мене, зато сачекајмо недељу, 6. октобар“, рекао је Михајловић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари