Монако тражи Банета, Челси глатко одбио

МОНАКО ЈЕ, ТВРДИ „DAILY MAIL“, ПОСЛАО ПОНУДУ -

25 МИЛИОНА ЕВРА ЧЕЛСИЈУ ЗА БРАНИСЛАВА ИВАНОВИЋА

        Монако иде редом.

       Шта прође - прође. Ако не прође - иде јача понуда. А, онда прелазак на следећу мету.

       Након што пребогати власник новог француског прволигаша из Кнежевине Монако, Рус Дмитри Риболовљев, није успео да доведе Венсана Компанија из Манчестер Ситија, окренуо се према капитену српске репрезенације Браниславу Ивановићу из Челсија.

       Енглески „Daily Mail“ тврди да би Рус за Србина био спреман да плати 25 милиона фунти (29,5 милиона евра), али да ће будући менаџер Челсија, Жозе Мурињо, то глатко одбити иако се својевремено мимоишао са Ивановићем на „Стамфорд Бриџу“ и није имао прилике да га тренира, иако је први повео идеју да се Бане доведе из Локомотиве.

       „Daily Mail“ тврди да ће Мурињо покушати да доведе Рафаела Варана, којег је ове сезоне прогурао у први тим Реала, али да не намерава да се одрекне Ивановића, већ Давида Луиза, којег је „пикирала“ Барселона.

       За сада, упркос подужој листи жеља (Компани, Ивановић, Карлос Тевез, Вејн Руни, Франк Лампард, Самир Насри, Бакари Сања, Хатем Бен Арфа, Виктор Валдес, итд), Монако је званично купио „само“ тандем Порта, Жоао Мутињо/Џејмс Родригез, за који је потрошио 60 милиона фунти (70,1 милион евра), а наводно је све завршено око мега трансфера Радамела Фалкаа из Атлетико Мадрида.

       За њега, Монако ће платити 51,3 милиона фунти (60,5 милиона евра), а Колумбијцу понудити 12 милиона евра по сезони.

       Тренер Монака и даље је Клаудио Ранијери.

       Бранислав Ивановић је члан Челсија од јануара 2008. године и до данас забележио је 341 утакмицу у плавом дресу, уз 35 голова, од којих је најважнији свакако онај у 90. минуту финалне утакмице Лиге Европе, којим је енглески клуб победио Бенфику у Амстердаму (2:1).

       За репрезентацију Србије, Ивановић је одиграо 60 утакмица и постигао седам голова.

       Без обзира што би у Монте Карлу вероватно имао уноснију зараду него на „Стамфорд Бриџу“, тешко је очекивати да би Ивановић пропустио прилику да ради са Мурињом, којег су сви узели здраво за готово као новог менаџера Челсија, мада дани пролазе, а промоције нигде на видику.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари