Лига шампиона: Вечерас Настасић на Манџукића

У ДЕРБИЈУ Д ГРУПЕ ОД 20:45, МАНЧЕСТЕР СИТИ - БАЈЕРН

НА СТАДИОНУ „ИТИХАД”

Матија Настасић и Марио Манџукић

        Дерби вечери у Лиги шампиона игра се на стадиону „Итихад” где Манчестер сити дочекује браниоца титуле Бајерн. Оба тима су забележила победе у првом колу, међутим не дочекују овај дуел у истом расположењу. Баварци су фаворити, после две победе и ремија у домаћем првенству. Са друге стране „грађани” су у кризи: три победе, два пораза и један нерешени меч.

        Један од дуела који би могао да реши победника водиће се између Матије Настасића и Марија Манџукића који су међу најбољим играчима на својим позицијама. Два фудбалера су се састала и недавно у дуелу репрезентација на ком је Манџукић голом донео реми својој екипи. На овој утакмици ће наступити и други наш играч Александар Коларов.

        Настасић важи за једног од најбољих штопера данашњице иако има тек двадесет година. У Лиги шампиона је дебитовао прошле сезоне против Реала на „Сантјаго Бернабеуу” када је био запажен. Да га чека светла будућност показала су поређења са најбољим дефанзивцем протеклих година Немањом Видићем.

        - Стварно ми се допада, игра као да је одувек ту. Манчини га је гурнуо у ватру против Реала и то говори све. За пет или шест година ћемо га можда видети како се развија у новог Видића. Штавише, можда ће постати и већи од Немање, који је најбољи центархалф у Енглеској у последњих пет или шест година - причао је легендарни Кевин Киген после Настасићевог дебија.

        Таленат је показао још у Телеоптику, а тада су за њега били заинтересовани сви већи клубови у Европи. Фиорентина је успела да га доведе за само 2,5 милиона евра и без одигране утакмице у највишем рангу српског фудбала. После само једне сезоне у прешао је у можда најјачу лигу у овом тренутку - Премијер лигу. После дебија у Мадриду постао је незаменљив у стартној постави Манчестер ситија истиснувши из ње енглеског репрезентативца Лескота. Према статистичким подацима био је један он најпоузданијих играча енглеске лиге са прецизношћу додавања 86%.

        С друге стране Манџукић је један од бољих нападача у овом тренутку, а то показује и наводна спремност Реала да овог хрватског нападача доведе у своје редове за суму између 30 и 40 милиона евра. Већ је постигао четири гола, три у првенству и један у Лиги шампиона. У дебитантској сезони у немачком клубу постигао је 22 гола на 40 утакмица у свим такмичењима.

        Недавно је Френк Рибери за Манџукића рекао да одавно није видео нападача који толико може да претрчи и још успе да постигне гол.

        - Сваки нападач на свету би требало да се угледа на њега. Никад у животу нисам видео нападача са толиким радијусом кретања, невероватно пуно претрчи и ради са екипом. Пуно одради у дефанзиви, одузме доста лопти и још стигне да постигне гол. Срећни смо што га имамо - рекао је Рибери немачким медијима.

        Тренер Ситија Мануел Пелегрини сматра да највећа опасност његовом тиму прети од тренера Гвардиоле.

        - Он зна начин на који играмо, тако да ће покушати различите ствари. Али и ми знамо доста о Гвардиоли. Живео сам у Шпанији девет година тако да знам тачно како играју његове екипе.

        Играч Бајерна Џером Боатенг очекује занимљиву утакмицу.

        - То ће бити велики меч. Радујем се томе, јер ће показати на којој смо тренутно позицији у европском фудбалу.

        Фудбалери Ситија Давид Силва и Серхио Агуеро опоравили су се од повреда и биће спремни за утакмицу. Добра вест за Бајерн је да ће бити јачи за Марија Гецеа.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари