Капело: Србија је велики тим, нарочито код куће

ОДУВЕК ЈЕ ПРЕДСТАВЉАЛА ОПАСНОГ ПРОТИВНИКА, АЛИ КАД ИГРА У ГОСТИМА НИЈЕ ТОЛИКО ЈАКА, НЕ РАЗУМЕМ ЗБОГ ЧЕГА

Фабио Капело

        Легендарни италијански тренер Фабио Капело, тренутно селектор Русије, рекао је данас да изузетно поштује српски фудбал, али да не разуме зашто национални тим увек показује два лица: једно код куће, а друго на гостујућем терену.

        - Србија је увек била веома важна земља за фудбал, због многих талената и веома важних играча који су долазили из Србије. Мислим да је Србија одувек представљала веома опасног противника, посебно кад играју код куће где их је тешко победити. Али, кад играју у гостима нису толико јаки и искрено, не разумем због чега је тако - рекао је Капело у интервјуу Тањугу у Букурешту, где је амбасадор Уникредит банке на тури трофеја Лиге шампиона.

        Он је додао да прати садашње резултате Србије и рад селектора Синише Михајловића.

        - Синиша је тренерску каријеру започео у Италији, радио у неколико тимова, направио добар посао, али морате имати у виду да се селекторски посао у потпуности разликује. Морате да изаберете играче, да креирате победнички менталитет и да поштујете навијаче - навео је он.

        Некадашњи стратег Милана, Роме, Јувентуса и Реала истакао је да је Лига шампиона посебно такмичење, свакако једно од највреднијих у каријери сваког играча и тренера и признао да му помало недостаје.

        - Лига шампиона је врхунац каријере, ја сам имао срећу да једном освојим ту титулу, са Миланом 1994. године у Атини против Барселоне. Претходне недеље сам гледао утакмице, пратио моје игрaче, видео шта има ново. У свакаком случају, Лига шампиона је нешто посебно.

        Главни актер тог чувеног финала био је Дејан Савићевић, а Капело је издвојио још двојицу играча са ових простора.

        - Уживао сам радећи са Мијатовићем у Реалу, био сам и тренер Стојковићу на једној пријатељској утакмици, а Савићевић ми је донео Лигу шампиона. Они су били велике звезде, али осим што су били сјајни играчи на терену, били су и велике личности ван терена - констатовао је Капело.

        Према његовим речима Милан нажалост нема шансе ове сезоне да се укључи у трку за трофеј, да је Јувентус, упркос слабом почетку тренутно најбољи италијански тим, али да не може да процени његове шансе за трофеј.

        - Мислим да морају још да напредују да би били конкуренти Бајерну, Борусији, Барселони, Реалу и осталима.

        За крај, Капело је прокоментарисао шансе Русије на шампионату света у Бразилу.

        - Русија има добру шансу да направи нешто, али неопходно је прво да се квалификујемо, да добијемо последње две утакмице у квалификацијама, јер нас историја учи да је то увек теже него што мислиш - закључио је Капело.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари