Бане Ивановић: Играчи се не питају за селектора

„ЗНА СЕ ШТА ЈЕ НАШ ЗАДАТАК, МИСЛИМ ДА СЕ НАЛАЗИМО НА ДОБРОМ ПУТУ”, КАЖЕ КАПИТЕН ПРЕД УТАКМИЦУ СА ЈАПАНОМ, У ПЕТАК НА „КАРАЂОРЂУ”

Бранислав Ивановић

        Зашто наши најбољи фудбалери не пружају најбоље партије у дресу репрезентације? Готово две трећине садашњих репрезентативаца су главни носиоци игре у својим клубовима, али на прстима једне руке могу се избројати они који подједнако добро натопе знојем и дрес репрезентације и дрес свог клуба. Свакако да у ту групу спада капитен Бранислав Ивановић, дефанзивац лондонског Челзија.

        Наши најбољи фудбалери сместили су се јуче у Спортском центру у Старој Пазови да би се припремали за два догађаја. Србију у петак у Новом Саду, на стадиону ,,Карађорђе” очекује пријатељски меч са селекцијом Јапана, чије ћемо фудбалере идуће године на светском првенству у Бразилу гледати. За нашег капитена ова утакмица значи нови почетак:

        - Мислим да је селектор Михајловић направио добру базу за будућност. Током ових квалификација смо показали велики потенцијал. Не треба заборавити да је Србија једна од ретких земаља која се одлучила на храбар потез а то је да потпуно подмлади тим. За нас, практично од ове утакмице са Јапаном почињу припреме за Европско првенство у Француској 2016. Једно такмичење смо пропустили али ово друго не смемо.

        После одлуке председника ФСС Томислава Караџића да се повуче са те функције, много се говори и о статусу селектора Синише Михајловића.

        - Ми се за то не питамо, то није посао фудбалера. Наше мишљење се уважава, али ту су људи који су одговорни да о томе одлучују. Верујем да ће они донети најбоље решење. Оно што знам то је да се налазимо на добром путу - истиче Ивановић.

        У петак ће се у Новом Саду од дреса репрезентације опростити дугогодишњи репрезентативац и капитен Дејан Станковић. Биће то добра прилика за домаће љубитеље фудбала да поздраве Станковића, који ће против Јапана забележити и рекорд по броју наступа, чак 103 меча у дресу репрезентације. Планирано је да у недељу репрезентација отпутује у Јагодину где је у уторак очекује последњи испит у квалификацијама са Македонијом.

        - Морамо да победимо, све испод тога био би неуспех. На неки начин Македонци су нам остали велики дужници - каже Бранислав Ивановић.

        Прекјуче је председник Србије Томислав Николић гледао наше кадете који су без проблема прошли први круг квалификација за Европско првенство. У друштву челника ФСС уживао је у добром фудбалу, бодрећи свог сина, иначе селектора кадетске репрезентације Бранислава Николића. Помиње се да би ускоро млади Николић могао да седне на клупу Партизана!

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари