Дивац забринут због одлагања избора у ОКС

НАЈВИШЕ ЋЕ ТРЕПЕТИ СПОРТИСТИ, ОКС ОД ДАНАС НЕМА НАЧИН ДА ФИНАНСИРА ТРЕНИНГЕ И ПРИПРЕМЕ

Владе Дивац

        Олимпијски комитет Србије није добио новог председника, иако је за то место био предложен само један кандидат - Иван Тодоров, а разлог је недостатак кворума.

        Скупштина ОКС има 65 чланова, а за кворум је неопходно присуство 33 делегата, међутим, на заказаној седници у београдском хотелу Зира појавило се само 14 делегата.

        Владе Дивац, одлазећи председник ОКС рекао је да не зна зашто се то догодило, али да с друге стране није изненађен недостатком кворума.

        „Нема ништа добро у овоме. Ситуација је таква каква јесте. Наша обавеза је да сада одблокирамо даљи рад ОКС. Не знам зашто се ово десило, то је питање за оне који се нису појавили данас. Да се ово дешава једном био бих изненађен, али пошто се ово дешава у свим слојевима нашег друштва, нисам изненађен - то је саставни део наших живота“, рекао је Дивац новинарима у Београду.

        Дивац је рекао да је до одлагања дошло јер је мање од пола Савеза затражило да се измени и допуну Статут ОКС. Он је додао да Статут не би требало мењати.

        „Не треба да се мења, поготово не пред изборе, за то треба времена. Не можемо да мењамо статуте и законе како некима одговара у датом моменту. Треба направити Статут за дуг период, а не да га мењамо по потреби“, рекао је досадашњи председник ОКС.

        Дивац је рекао да ће овога најмање користи имати спортисти, јер ће они „трпети“, јер ОКС од данас нема начин да финансира тренинге и припреме.

        Он је рекао да ће бити формирана Комисије која ће испитати зашто је дошло до овакве ситуације пред изборе у тој организацији, а на чијем челу ће бити генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки.

        „Ми радимо само у интересу спортиста. Даљи кораци су формирање комисије која ће испитати зашто је дошло до овога. Од данас крећемо у реализацију тога“.

        Он је наговестио да ће то утицати и на статус ОКС у Међународном олимпијском комитету (МОК).

        „Наш статус ће бити негативан, али не знам које ће мере предузети МОК. Морамо да нађемо начин да изађемо из овог и да спортисти не трпе“, казао је он.

        ОКС ће сутра организовати новогодишњи коктел на којој ће бити сумирани резултати у 2016. години.

        „Волео бих да дођу, али влада велики вирус у Србији и вероватно зато нису могли да дођу данас... Верујем да ће током ноћи узети адекватну терапију да се излече“, напоменуо је Дивац.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари