Поповић: Подриње је најлепши део Европе и туристички бисер Србије

МИНИСТАР ЗА ИНОВАЦИЈЕ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ У ЉУБОВИЈИ ОТВОРИО 18. ДРИНСКУ РЕГАТУ

* Ненад ПОПОВИЋ истакао да свечаности отварања регате присуствују и наши сународници из Републике Српске, са Косова и из Црне Горе, па нагласио: „Важно је да будемо јединствени, да никада не заборавимо одакле потичемо, и да заувек чувамо нашу свету земљу, наше Косово. Косово је Србија“

___________________________________________________________

         „ПОДРИЊЕ је најлепши део не само Србије, већ и целе Европе. Због својих природних лепота овај крај је један од највећих туристичких потенцијала Србије. Захваљујући одличним путевима и инфраструктури, која се све брже развија, туризам видимо као велику развојну шансу за Љубовију и читав подрињски крај“, поручио је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

         Поповић је свечано отворио 18. по реду Дринску регату у Љубовији и том приликом истакао да цела Србија данас гледа најлепших 40 километара спуста Дрином од Рогачице до Љубовије.

         „Овакве лепоте нема нигде, због тога је важно да се наши пријатељи из иностранства упознају са атрактивном туристичком понудом Подриња. Овде имамо дивне гостољубиве људе, најлепшу обалу Дрине, најлепше српске манастире и етно села. Ово подручје је туристички бисер Србије“, навео је Поповић.

         Он је истакао да су на данашњој свечаности присутни и наши сународници из Републике Српске, са Косова и из Црне Горе, подсетивши на значај јединства српског народа.

         „Важно је да будемо јединствени, да никада не заборавимо одакле потичемо, и да заувек чувамо нашу свету земљу, наше Косово. Косово је Србија“, поручио је Поповић.

         Дринска регата у Љубовији одржава се већ 18 година и представља један је од најмасовнијих и најдужих спустова низ реку Дрину.

         У њој учествује више од 10 хиљада људи из свих крајева Србије, региона и Европе, који се у преко хиљаду чамаца, током целог дана, спуштају током Дрине дугим 40 километара, који се протеже од места Рогачица до Љубовије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари