Ђурић: Од споразума са Приштином још смо миљама далеко, али ће Срби са њим имати - више

„АКО РЕШЕЊА НЕ БУДЕ, ТО ЋЕ БИТИ ЈАКО ЛОША ВЕСТ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ“

* Директор владине Канцеларије за КиМ нагласио: Ако до решења дође, оно мора решити питање српске имовине, положаја српске цркве и донети више права,ж иначе решења неће бити. Али,  у овом тренутку Србији нико ништа не нуди

____________________________________________________________________________________

         ДИРЕКТОР Канцеларије Владе Србије за Косову и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да су Београд и Приштина миљама далеко од споразума, али да ће Срби, ако до споразума дође, имати више.

         "Не дајте да вас ико лаже да ћемо споразумом, од којег смо миљама далеко, имати мање од онога што имате. Србија таквим споразумом, а много су веће шансе да до њега неће доћи, али ако дође, Срби на Косову и Метохији тиме могу да имају само више", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре у Београду.

         Он је додао да би Србија таквим споразумом имала више територија, права, имовину, институционалне моћи и финансијске помоћи.

         Ђурић је рекао да ако до решења дође, то мора да буде решење које ће решити питање српске имовине, положаја српске цркве, више права, "иначе решења неће бити", али да у овом тренутку Србији нико ништа не нуди.

         "Исто важи за Газиводе, Валач и Трепчу... Али немојмо да се лажемо да имамо нешто, што немамо деценијама", рекао је Ђурић, који је показао мапу Косова и Метохије, показујући делове Косова у којима не живе Срби и додајући да је у целој Метохији остало мање од 3.000 Срба.

         Он је додао и да ће се када на "столу" буде било неког решења, о томе јавно разговарати.

         "Ја се стално питам шта ћемо ако га не буде? Каква ће бити будућност ових људи овде ако га не буде? Хоћемо ли довека да спавамо са једним отвореним оком? Зато ћемо наставити да се боримо и изаћи да вам одговоримо конкретније, када будемо имали нешто што је иоле прихватљиво", рекао је Ђурић.

         Он је додао да ће до одговора тешко доћи и да је врло могуће да га неће ни бити.

         "То је јако лоша вест за нашу земљу", рекао је Ђурић.

         Рекао је и да је дуго од јавности скривано да је већи део Копаоника на територији Косова и Метохије и да на 150 метара од Панчићевог врха патролира Кфор.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари