Вулин: Војска Србије је гарант мира и права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи

ПРИЈЕМ У ДОМУ ГАРДЕ ПОВОДОМ НОВОГОДИШЊИХ И БОЖИЋНИХ ПРАЗНИКА

  • „Нема успешне Србије без успешне војске, нема успешне Србије без моћне и снажне војске"

         МИНИСТАР одбране Александар Вулин оценио је вечерас у Београду да је Војска Србије гарант мира, слободе и независности, и "права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи".

         Он је на пријему у Дому Гарде поводом новогодишњих и божићних празника навео да је Војска Србије чувала мир, као и наш начин живота, сигурност и стабилност, "и када је било најтеже", саопштило је Министарство одбране.

         Вулин је рекао и да Војска Србије постоји због чувања слободе, и због како је навео "права нашег народа да постоји, да говори својим језиком, да пише својим писмом, да мисли својом главом".

         „Снажна и храбра војска, опремљена и обучена, баш оваква каква Војска Србије и јесте и каква ће тек да буде, јесте гарант мира, слободе, независности и нашег права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи, а непријатељи нас ионако сами препознају и пронадју и без наше жеље и воље", рекао је он.

         Према његовим речима, Војска Србије је увек у историји делила судбину свог народа и испуњавала све своје мисије.

         „Нема успешне Србије без успешне војске, нема успешне Србије без моћне и снажне војске", навео је Вулин.

         Истакао је и да је политика војне неутралности подржана политиком воље читавог народа, али и снагом војске да стоји иза те одлуке.

         Он је додао да је Војска Србије "војска земље која је одлучила да сама одлучује о себи", и како је навео "земље која доноси своје одлуке", и "никада другима неће радити оно што су други чинили њој".

         Свечаности су присуствовали државни званичници, представници верских заједница, дипломатски кор, припадници Министарства одбране и Војске Србије и бројне личности из јавног живота.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 10:06 12.01.2018.

  • +7
Voting is closed.

Боље би било да Вулин обезбеди новац за хангаре да авиони не пропадају напољу.

dumbo's picture
dumbo 10:16 12.01.2018.

  • +6
Voting is closed.

Јоој, јоој, какво лупетање... У Европи пишу како ова влада,анти-народна влада, НЕЋЕ дати дипломатски статус центру у Нишу..Ма ни дедлић ,,привилегија, које имају ,,стручњаци,, из НАТО-а..а камоли да понуде Русима или Кинезима да направе једну своју базу која би била гарант спречавања даље разградње државе. Тачније речено, овај народ, који се изгледа у већини предао,, ђаволу,,А.В,. са својом судбином, има још веома мало времена да се одупре овој власти која је само сарадник страног фактора на потпуном нестанку српског народа са лица земље..

Додај коментар