Вулин: Српска је морала настати да се не би поновио јасеновачки геноцид

„СРБИЈА ЋЕ УВЕК СНАЖНО ПОДРЖАВАТИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ”

  • “Никоме није више стало до мира него српском народу. Србија је и чувар слободе свога народа, права српског народа да живи и траје тамо где се родио и да никада више не доживи геноцид какав је јасеновачки”

          МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас у Доњој Градини да је Република Српска морала настати као отпор понављању јасеновачког геноцида, истребљења српског народа, његовог протеривања и затирања.

          Вулин је навео да се суштина грађанских ратова у Хрватској и БиХ не може разумети, ако се не познаје јасеновачки ужас и не схватају размере геноцида који се догодио у том концентрационом логору.

          Он је нагласио да српски народ никада више неће мирно прихватати да буде одвођен у логоре, затиран и протериван.

          “Србија, као један од гаранта Дејтонског споразума, увек ће снажно подржавати Републику Српску и овај споразум. Никада неће дозволити да се јасеновачки ужас понови”, рекао је Вулин новинарима након централног обележавања Дана сећања на жртве усташког злочина - геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

          Према његовим речима, обавеза српског народа је да о Јасеновцу говори, подсећа и супротстави се сваки пут када било ко покуша да релативизује јасеновачко зло и обнови усташку идеологију.

          Он је истакао да су Срби крајем 20. века, још једном осетили усташку идеологију, били убијени и протерани, јер се о Јасеновцу није говорило.

          Вулин је подсетио да је Србија гарант и чувар мира да ће сви народи на Балкану добро живети.

          “Никоме није више стало до мира него српском народу. Србија је и чувар слободе свога народа, права српског народа да живи и траје тамо где се родио и да никада више не доживи геноцид какав је јасеновачки”, нагласио је Вулин.

          (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари