Вулин се захвалио Русији на залагању за пуну примену и поштовање Резолуције 1244

У МОСКВИ РАЗГОВАРАО СА СЕКРЕТАРОМ РУСКОГ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ НИКОЛАЈЕМ ПАТРУШЕВОМ

* Нагласио да Србија никада неће бити простор са кога ће се покретати напади и кампање против Русије и њеног руководства

____________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин састао се у Москви са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим.

       Министар Вулин и Патрушев истакли су да су односи и сарадња двеју држава на највишем нивоу захваљујући личном односу између председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина.

       Српски министар је током састанка изразио пуну спремност Србије и њених структура безбедности да заједно са руским колегама наставе успешну сарадњу у циљу јачања безбедности у нашим земљама, као и у даљој борби против организованог и сајбер криминала, трговине наркотицима, кријумчарења и тероризма.

       Министар унутрашњих послова, који је секретару Савета безбедности Русије пренео најсрдачније поздраве председника Вучића, захвалио се Руској Федерацији на доследном ставу у поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и залагању за пуну примену и поштовање Резолуције 1244.

       Вулин је истакао да Србија високо цени гест Русије која је 2015. године блокирала усвајање Резолуције Савета безбедности Уједињених нација о Сребреници по којој су Срби требали да буду означени као геноцидан народ.

       Министар Вулин је Патрушеву поновио да је Србија доследна у свом ставу по питању војне неутралности и да Србија никада неће бити простор са кога ће се покретати напади и кампање против Русије и њеног руководства.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари