Вулин: Русија је део наше историје, земља и народ са којима хоћемо да делимо и будућност

ВЕСЛИ КЛАРК: ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ БИЋЕ КОРИСТАН АКО СМАЊИ УТИЦАЈ РУСИЈЕ И КИНЕ У РЕГИОНУ

* Поручио „команданту НАТО агресије“: „Србија је била сигурнија и јача кад год је и Русија била моћна, а са Кином дели исте вредности, искрено поштовање и пуно заједничких привредних активности

______________________________________________________________

       МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин рекао је да би бивши командант НАТО у време бомбардовања Србије Весли Кларк требало да моли за опроштај, а не да Србима говори шта да раде и ко су им пријатељи.

       Вулин је поручио да "Срби сами бирају своје пријатеље, а непријатељи се сами покажу и препознају".

       "Ако неко и помисли да је време да заборавимо НАТО агресију, брзо ће напустити ту мисао чим се појави Весли Кларк", рекао је Вулин, реагујући на Кларкову тврдњу да је Вашингтонски споразум користан ако смањи утицај Русије и Кине у региону.

       Вулин је додао да би "командант агресије" у којој су убијене трогодишња Милица Ракић и једанаестомесечна Бојана Тошовић прво требало да моли за опроштај.

       Он је напоменуо и да су Русија и Кина пријатељи Србије и да никада нису условљавале, ни бомбардовале Србију, нити је стављале под санкције.

       "Русија је део наше историје, али и земља и народ са којима хоћемо да делимо и будућност", рекао је Вулин за "Вечерње новости".

       Он сматра да је Србија била сигурнија и јача кад год је и Русија била моћна, а да са Кином дели исте вредности, искрено поштовање и пуно заједничких привредних активности.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари