Вулин: Преговара се да одбрамбена индустрија Србије уђе у власничку структуру наменске индустрије Српске

„НИСУ СВИ СРЕЋНИ И ЗАДОВОЉНИ ШТО ЋЕ ДРЖАВА СРБИЈА ПОМАГАТИ НАМЕНСКОЈ СРПСКЕ“

* Александар ВУЛИН: Република Српска нема своју војску, али српски народ има своју. Баш тако Република Српска и њен одбрамбена индустрија треба да доживљавају себе - да су у функцији очувања српског народа, без обзира где он живи. То што ви радите за нас је јако важно

* „Све што Србија може да купи, а да долази из Републике Српске, чак и ако постоји на неком другом месту, увек ће – нагласио је министар одбране Србије - узети од Републике Српске. Од изузетног је стратешког значаја за Србију да се производни капацитети Републике Српске очувају и унапреде

_______________________________________________________________________

         МИНИСТАРСТВА привреде и финансија Србије и Републике Српске већ разговарају о томе да одбрамбена индустрија Србије "уђе у власничку структуру одређених предузећа" наменске индустрије Републике Српске изјавио је данас у Београду министар одбране Србије, Александар Вулин.

         "Нису сви срећни ни задовољни када чују да ће држава Србија дати све што може да одбрамбена индустрија Републике Српске напредује и јача", рекао је Вулин.

         Он је то рекао у Београду, отварајући скуп привредних друштава наменске индустрије Републике Српске и одбрамбене индустрије Србије у оквиру Међународног сајма наоружања и војне опреме "Партнер 2019", саопштило је Министарство одбране Србије.

         Вулин је навео да Република Српска нема своју војску, али да "српски народ има своју".

         "Баш тако Република Српска и њен одбрамбена индустрија треба да доживљавају себе, да су у функцији очувања српског народа, без обзира где он живи. То што ви радите за нас је јако важно", нагласио је Вулин.

         Казао је да је Република Српска стратешки и спољнополитички приоритет Србије, и да "ниједну кључну одлуку руководство наше државе никад не донесе, а да не мисли како ће се одразити на Републику Српску и људе који тамо живе".

         Вулин је изјавио да "све што Србија може да купи, а да долази из Републике Српске, чак и ако постоји на неком другом месту, увек ће узети од Републике Српске", те је од изузетног стратешког значаја за Србију да се производни капацитети Републике Српске очувају и унапреде.

         Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић  је потвдио да, како је рекао, "желимо да у партнерству с Владом Србије и компанијама из Србије изађемо на међународно војно тржиште, заједно са свим капацитетима које имају наше компаније, као што су 'Орао' из Бијељине, 'Космос' из Бањалуке и остале".

         На овогодишњем сајму "Партнер 2019" излаже и 13 предузећа из Републике Српске.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари