Вулин: Орић говори о новом рату, а међународна заједница не реагује

МИНИСТАР ОДБРАНЕ СРБИЈЕ: ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ ЈЕ И ШТО ЋУТЕ СВИ У САРАЈЕВУ

         ИЗЈАВА неосуђеног ратног злочинца, ратног команданта тзв. Армије БиХ Насера Орића, да ће се „следећи рат десити мало брже него што смо га ми дочекали” није неочекивана, али је забрињавајуће то што међународна заједница ћути, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин.

         Министар је новинарима, након свечаности поводом завршетка школовања полазника 7. класе Високих студија безбедности и одбране и официра 61. класе Генералштабног усавршавања, рекао да је забринут због Орићеве изјаве, али да од њега ни не може да се очекује да говори о миру, када није кажњен за, како је рекао, злочине које је починио у рату.

         Вулин је рекао да Орић сматра да само треба да заврши са етничким чишћењем и убијањем Срба, све оно што је радио и за шта није кажњен.

         „Дакле, човек вероватно ужива велики ауторитет у политичким круговима у БиХ, говори о новом рату и нико не реагује, нико из међународне заједнице не користи своја овлашћења, која иначе радо користе за много мање ствари”, рекао је Вулин.

         Додао је да нико из међународне заједнице није рекао да у Босни и Херцеговини не сме да буде рата, као и да Орић мора бити кажњен за све што је радио.

         „То ме веома брине”, истакао је министар одбране.

         Према његовим речима, Србија и Војска Србије урадиће све да и Босна и Херцеговина и читав регион буду мирни и стабилни.

         „Нама је на првом месту стало до тога да се Република Српска, где Срби живе, развија, да живи у миру, али наравно и сви остали. Ми ћемо учинити све што је до нас да овај регион буде миран и стабилан, али без помоћи и подршке међународне заједнице, која ће морати да обузда, заузда и казни овакве ратне злочинце који позивају на нове ратове, ја нисам сигуран како је то могуће”, поручио је министар.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари